Στο τελικό της στάδιο η οργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις(θα το δούμε και στο Οινοχώρι)

Δημοσιεύτηκε: 26 Απριλίου 2014

HAR_2014_afisa_1

Λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του 13ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο. Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής δρώντας με αυταπάρνηση και αλτρουισμό, κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία φέρνοντας εις πέρας τον σχεδιασμό ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού αγώνα, τόσο της κατηγορίας Sporting, όσο και της Regularity, ο οποίος εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα του γεωγραφικού διαμερίσματος της Στερεάς Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ίσως σε πείσμα των καιρών, εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα μάτια των στελεχών της FIA και, ως εκ τούτου έχει πριμοδοτηθεί με διπλό συντελεστή από πλευράς αξίας (3 για το Ασφάλτινο και 3 για το Χωμάτινο Σκέλος). Αναμένεται λοιπόν να συγκεντρώσει πολλές και σημαντικές συμμετοχές από το εξωτερικό. Οι ενδείξεις άλλωστε είναι σαφείς, αφού παρά το ότι απέχουμε αρκετές ημέρες από τη λήξη των σχετικών δηλώσεων ήδη η λίστα εμπλουτίζεται με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, όπως η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Fabrizia Pons, ο Antonio Sainz, κ.ά., ενώ αναμένεται να συμπληρωθεί με σημαντικές ελληνικές συμμετοχές που θέλουν να αγωνιστούν σε παραδοσιακές «ακροπολικές» ειδικές διαδρομές, να διασκεδάσουν, αλλά και να στηρίξουν λόγω και έργω το κορυφαίο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις εκκινεί ως είθισται από την Ακρόπολη την Πέμπτη 5 Ιουνίου. Στη συνέχεια ο αγώνας της Κατηγορίας Sporting, περιλαμβάνει ένα Ασφάλτινο σκέλος (Παρασκευή 6/6 και Σάββατο 7/6) με 7 Ειδικές διαδρομές μήκους 108 χλμ. (ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΧΑΝΙ ΖΑΓΓΑΝΑ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΟΙΝΟΧΩΡΙ) και ένα Χωμάτινο (τη Κυριακή 8/6 ), με 4 Ειδικές Διαδρομές μήκους 90 χλμ. (ΒΩΞΙΤΕΣ – ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ). Ο δε 3ήμερος αγώνας της κατηγορίας Regularity εκτείνεται συνολικά σε περίπου 1.000 χλμ. και περιλαμβάνει 18 Ειδικές Διαδρομές και πάνω από 35 χρονομετρήσεις. Κέντρο του αγώνα και φέτος να είναι η φιλόξενη Ιτέα, ενώ φυσικά τη Κυριακή 8 Ιουνίου τα πληρώματα και των δύο Κατηγοριών επιστρέφουν στην Ακρόπολη για να γευτούν τη σπάνια χαρά του Τερματισμού κάτω από τον πασίγνωστο Ιερό Βράχο των Αθηνών.

Ο αγώνας θα λήξει ουσιαστικά το πρωί της Δευτέρας με την παραδοσιακή Τελετή Απονομής των Επάθλων στο λόφο του Φιλοπάππου.
Πληροφορίες στο νέο χώρο του αγώνα:  http://www.historic-acropolisrally.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.