Οι εκλεγέντες Δήμαρχοι Δελφών, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Οι εκλεγέντες Δήμαρχοι Δελφών, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γώγος και Γιάννης Γεωργακός αντίστοιχα, συναντήθηκαν σήμερα στην Άμφισσα προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και της πρόσφατης ανακοίνωσης περί της μεταβίβασής του στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Κοινή συνισταμένη και των τριών αυτοδιοικητικών είναι ότι διαφωνούν με την χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας διαδικασία παραχώρησης του κορυφαίου αυτού πόρου της περιοχής μας στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με κριτήρια κερδοφορίας, αλλά οφείλουν όλοι να λάβουν υπ ‘όψιν τους και τα πολλαπλάσια έμμεσα οφέλη που προκύπτουν τόσο για τις παραπαρνάσσιες περιοχές, όσο και για την εθνική μας οικονομία.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε διαφοροποίηση στη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή μακρόχρονη λειτουργία του Κέντρου, καθώς και τα ευρύτερα συμφέροντα της περιοχής μας, για τα οποία εμείς σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστούμε επίμονα και αποφασιστικά.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υποδεχόμαστε την πρόταση του εκλεγέντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, για την ανάμειξη της Περιφέρειάς μας στη λειτουργία του Χ.Κ. Παρνασσού, υπέρ της οποίας τασσόμαστε καταρχήν και ζητούμε τις επόμενες ημέρες πιο αναλυτική σχετική ενημέρωση.

Το ερχόμενο διάστημα θα επιδιώξουμε επίσης μια σειρά επαφών με όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους παράγοντες, ενώ ταυτόχρονα καλούμε σε εγρήγορση και συμπαράταξη τους συμπολίτες μας και τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας.


Άμφισσα, 11 Ιουνίου 2014

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Γιώργος Γώγος

Γιάννης Γεωργακός

 http://www.amfissapress.gr/

ΣΧΟΛΙΑ  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.