Ήχησαν οι καμπάνες – Νέος Μητροπολίτης Φωκίδας ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος

 25 Ιουνίου 2014

Ανανεώθηκε.  Τελείωσε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Φωκίδας.  Νέος Μητροπολίτης ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος.

Πραγματοποιήθηκαν δύο ψηφοφορίες καθώς με την πρώτη δεν υπήρξε νικητής. Δεύτερος στη σειρά ήταν ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καλύβας και τρίτος ο επίσκοπος Μαραθώνα κ. Μελίτωνας.

Αποτελέσματα πρώτης Ψηφοφορίας

 

1. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος: 50

. 2 Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καλύβας: 45

. 3 Επίσκοπος Μαραθώνος Μελίτωνας: 13

Αποτελέσματα δεύτερης Ψηφοφορίας

1. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος: 47

. 2 Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καλύβας: 23

3 Επίσκοπος Μαραθώνος Μελίτωνας: 3.

Ο νέος μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος (κατά κόσμον Θεόδωρος Κλουκίνας) γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1954, όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1977.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, χειροτονήθηκε Διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή το 1973 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος καιΑρχιμανδρίτης το 1977, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981 Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο -.. Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε ΚΑΙ Ως Διευθυντής
Υπεύθυνος ΓΙΑ ΤΗΝ Πνευματική Κίνηση Της περιοχής Της Μεγαλόπολης, που αριθμεί 50 ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 36 συνεχιζόμενα έτη.

Στις 14 Οκτωβρίου 2009, εξελέγη Βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με τον τίτλο της Πάλαι πότε Διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 25 Οκτωβρίου 2009 στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, συμπαραστούμενος από τους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο, Ζακύνθου Χρυσόστομο, Ηλεία Γερμανό, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο, Κερκύρας Νεκτάριο, Σύρου Δωρόθεο, Γόρτυνος Ιερεμία, Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τους Επισκόπους Ελαίας Θεοδώρητο, Κερνίτσης Προκόπιο, τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας Βάρνας Κύριλλο, Νευροκοπίου Ναθαναήλ και του Επισκόπου Ναζιανζού Θεoδωρήτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.