«Ναι» από τη Βουλή για την υπαγωγή 6 αιολικών επενδύσεων στον Επενδυτικό – Ανάμεσα τους και το μεγάλο Αιολικό Πάρκο στη Δεσφίνα

Υπερψήφισε το Α ‘Θερινό Τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου είχαν υπαχθεί στον Επενδυτικό έξι μεγάλες αιολικές επενδύσεις.

 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σκιά της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη “μικρή ΔΕΗ” και των χωροταξικών και πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων με διαδικασίες κατεπείγοντος, η πρόταση της πλειοψηφίας συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε μια χαρακτηριστική συζήτηση για τη στάση ενός εκάστου κόμματος απέναντι στις επενδύσεις.

Η έγκριση από τη Βουλή, των κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ (που προηγείται της αδειοδότησής τους), προβλέπεται από τον επενδυτικό νόμο του 2013 – και αυτό υπήρξε ένα από τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας, προκειμένου να καταδείξει ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις γίνονται σε καθεστώς διαφάνειας.

Τα συγκεκριμένα έξι επιχειρηματικά σχέδια, επιδοτούνται από το Δημόσιο με πάνω από 94 εκατ. ευρώ, είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε άμεσων ενισχύσεων, και θα δημιουργήσουν αντίστοιχες θέσεις εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι επενδύσεις αφορούν το:

-Αιολικό πάρκο στη Λάρισα της «Κίσσαβος Πλάκα Τρανή Α.Ε. ΑΠΕ »
-αιολικό πάρκο στο Αγρίνιο της «SPRIDER Ενεργειακή»
-αιολικό πάρκο στην Πάρο της «Αιολικό Πάρκο Γούλες Α.Ε.»
-αιολικό πάρκο στη Νάξο της «Αιολογικό Πάρκο Δίστομο Α.Ε.» -αιολικό πάρκο στους Δελφούς της «Vector Αιολική Νότιας Δεσφίνας Α.Ε. » -τρία αιολικά πάρκα στη Βόνιτσα της «Καλός Όρος Αιολικά Πάρκα Α.Ε.»

http://www.energypress.gr/-http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.