Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα μνημεία και τα μουσεία της Φθιώτιδας

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στα μνημεία και τα μουσεία της Φθιώτιδας

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 15:51


Σε πείσμα των καιρών, τα Μουσεία της Φθιώτιδας ανοίγουν και φέτος τις πύλες τους και διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον των μνημείων και των μουσείων στο φως του φεγγαριού, Η.  ΙΔ ‘Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων ΚΑΙ ΚΑΙ Η. 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  υποδέχονται ΤΟ κλασικό μιούζικαλ του Νόρμαν ΤΗΝ  Κυριακή 10 Αυγούστου 2014  στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο Λαμίας, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, με τις παρακάτω πολιτιστικές εκδηλώσεις:

ΙΔΕφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας – Κάστρο Λαμίας

● ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ 
ΜΕ ΤΟ Επίκεντρο αγγείο ΜΕ ΤΗΝ αρχαιότερη Απεικόνιση αστερισμών ΣΤΟΝ Ελλαδικό χώρο

Ώρα 9:00-10:00 μ.μ.

● ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Λυρικού ΘΕΑΤΡΟΥ «Ραφή»
Ώρα 10:00 μ.μ.

● ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ των ζωγράφων Κερασίας Τουλιάτου και Γιάννη Κουτροζή

Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

 

● ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  ΤΟΥ Γιώργου Αθανασοπούλου ΜΕ Τίτλο: «Φωτο-γράφοντας την ιστορία. Αποσπάσματα του χρόνου ». Παρουσίαση από τον καλλιτέχνη.
Ώρα 9:00 Μ.Μ. ● ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ  Ώρα 10:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.


24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας – Υπάτη

 


● ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 
«Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης»

Ώρα 8:00 μ.μ.

● ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΥΛΕΙΑΣ 

σε έργα Χατζηδάκη,
Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή ΛΟΪΖΟΥ ΚΑΙ
Ώρα 9:00 μ.μ.

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

 

Στο Κάστρο Λαμίας η παράσταση «Ξύπνησε πετροπέρδικα»
από την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή

Ομάδα Λυρικού Θεάτρου Ραφή , ΣΕ Συνεργασία ΜΕ ΤΗΝ  ΙΔ Εφορεία Προϊστορικών Κλασικών Αρχαιοτήτων ΚΑΙ , παρουσιάζει ΣΤΟ  Κάστρο Λαμίας , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Πανσέληνο, την παράσταση «Ξύπνησε πετροπέρδικα» ΤΗΝ  Κυριακή 10 Αυγούστου στις 10.00 μ. μ.  Θα ακουστούν οι κύκλοι τραγουδιών «Δημοτικά» του Γιάννη Κωνσταντινίδη και «Cinq μελωδίες populaires grecques» του Maurice Ravel, βασισμένοι σε ελληνικά παραδοσιακά μουσικά θέματα.

Η.  ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Λυρικού ραφή  ιδρύθηκε ΤΟ 2012 από τη μουσικό Αναστασία Κότσαλη και την εικαστικό Χριστίνα Σπανού. Μέλη της αποτελούν οι σοπράνο Λητώ Μεσσήνη και Μάιρα Μηλολιδάκη και ο μαέστρος Μιχάλης Παπαπέτρου. Οι παράστασεις της περιλαμβάνουν κυρίως συγκεκριμένη τοποθεσία παραγωγές γύρω από το λυρικό ρεπερτόριο του 20ού αιώνα και τον διάλογό του με τα νέα μέσα.

Η μεσόφωνος  Αναστασία Κότσαλη  έχει διατελέσει Μέλος ΤΟΥ Στουντιο όπερας Της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μελέτησε μονωδία στο Εθνικό Ωδείο με τον Βαγγέλη Χατζησίμο και τη Χριστίνα Γιαννακοπούλου, στην Αccademia Chigiana στη Σιένα με τον Renato Brusson και τη Raina Kabaivanska, στη Θερινή Ακαδημία του Universitat Mozarteum με τον Tomas Krause. Παρακολούθησε μαθήματα με τους Άρη Χριστοφέλλη, Elizabeth Vidal, Μάτα Κατσούλη, Μάρκελο Χρυσικόπουλο, Αντώνη Κοντογεωργίου, Χαράλαμπο Γωγιό. Συνεργάζεται με τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Φεστιβάλ Αθηνών, το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Νικόλαος Μάτζαρος», το φεστιβάλ «Μουσικοί Συντονισμοί» στο Beton 7.

Η. υψίφωνος  Λητώ Μεσσήνη  σπούδασε μονωδία ΣΤΟ Ωδείο Αθηνών Στη Τάξη Της Ιουλίας Τρούσσα, απ ‘όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» παμψηφεί και έπαινο εξαιρετικής επίδοσης. Συνέχισε τις σπουδές της στο Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διδασκαλία των Βαγγέλη Χατζησίμου, Χριστίνας Γιαννακοπούλου, Δέσποινας Καλαφάτη και Νίκου Βασιλείου. Παρακολούθησε μαθήματα των Άρη Χριστοφέλλη, Ζανέτ Πηλού, Μάτα Κατσούλη, Marlis Petersen, Dagmar Schellenberger, Gilles Denizot, Steven Kechulius, Αντώνη Κοντογεωργίου, Χαράλαμπου Γωγιού, καθώς και σεμινάρια των σκηνοθετών Αλέξανδρου Ευκλείδη και Έκτορα Λυγίζου. Έχει ερμηνεύσει ρόλους σε παραγωγές του Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος», την ορχήστρα Α.Σ.Μ.Α., καθώς και με το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη »με συναυλίες στα νησιά της άγονης γραμμής.

Ο  Μιχάλης Παπαπέτρου  σπούδασε πιάνο ΚΑΙ ανώτερα Θεωρητικά ΣΤΟ Ελληνικό Ωδείο αποσπώντας αριστεία ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ. Επίσης αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου στην τάξη του B.Weil και KvWildemann όπου έλαβε το δίπλωμα διεύθυνσης ορχήστρας με βαθμό “Άριστα”. Έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, την Oρχήστρα Εγχόρδων της Heilbron, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Bad Reichenhall-, την Oρχήστρα Εγχόρδων της Ingolstadt, την Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.ά. Έχει συνεργαστεί με την Βαυαρική Ακαδημία Θεάτρου ως κορρεπετίτορας και βοηθός μαέστρου. Διακρίθηκε, ανάμεσα σε 217 συμμετέχοντες, στο διεθνή διαγωνισμό «Δημήτρης Μητρόπουλος» για διεύθυνση ορχήστρας, καθώς προκρίθηκε στους 8 καλύτερους. Πρόσφατα προετοίμασε την όπερα “Gli Amanti mascherati” του Niccoló Piccinni, η οποία ηχογραφήθηκε και παρουσιάστηκε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας σε παγκόσμια πρώτη. Συνεργάζεται με μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συμπράττει με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής για τη μουσική προετοιμασία έργων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Μέλος της Ομάδας Λυρικού Θεάτρου Ραφή, διευθύνει κι ενορχηστρώνει τις παραστάσεις της στο Ίδρυμα «Κακογιάννη», Οικία Κατακουζηνού, KnotGallery και στον Πολυχώρο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων». Από το 2010 διευθύνει τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.