ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΣΤαγώνες» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ

Ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρολιθαριτών και η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ  «ΣΤαγώνες- Οι περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα»  της Νέλλης Ψαρρού τη Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9μμ. Η προβολή θα γίνει στη πλατεία του Μαυρολιθαρίου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ Σταγώνες δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα συντελεστών με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και καταστροφή του πιο πολύτιμου πόρου για τη ζωή, του νερού.

Σκηνοθεσία-Σενάριο : Νέλλη Ψαρρού

Φωτογραφία : Στέλλα Μελιγκουνάκη

Μοντάζ : Μιχάλης Αλεξάκης

Μουσική : Χρήστος Γαρμπιδάκης

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΨΑΡΡΟΥ

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ  ΘΑ μπορούσε ΝΑ ΕΙΝΑΙ ο Τίτλος αυτού ΤΟΥ Ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας ( Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό  ΚΑΙ  Βόλο ) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.

Η Η  ιδιωτικοποίηση ΤΟΥ Νερού  ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ο ορατός ΚΑΙ άμεσος κίνδυνος ΓΙΑ ΤΟ Αυτο αγαθό. Η Η  Άμεση Πώληση Των πηγών ΚΑΙ Των δικτύων διαχείρισης Νερού  ΕΙΝΑΙ η Η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτο ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ λιγότερο προφανές ΚΑΙ λείπει ΑΠΌ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ Συζήτηση ΕΙΝΑΙ η Η  έμμεση ιδιωτικοποίηση Των υδάτων . Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ. »

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.