Ευχαριστήριο Δημάρχου Δελφών κ. Α. Μανανά για την ολοκλήρωση της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΑΝΑ ΕΝΟΨΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΝ 31η/08/2014.

Αγαπητοί συμπολίτες, συνάδελφοι και συνεργάτες,

 

Την 31η/08/2014 ολοκληρώνεται η τρέχουσα αυτοδιοικητική μας θητεία. Μια περίοδος που και η αυτοδιοίκηση στην χώρα μας έδρασε διά μέσου των συμπληγάδων της πρωτοφανούς κρίσης, οικονομικής και όχι μόνο, που διέρχεται από το 2009 και μέχρι σήμερα η χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση πλήρωσε βαρύτατο τίμημα, το πιο βαρύ από όλους τους φορείς διοίκησης της Χώρας, αφού είδε τα έσοδά της από κρατικές επιδοτήσεις να μειώνονται ανά Δήμο κατά 60 περίπου τοις εκατό σε σχέση με τις κρατικές επιχορηγήσεις που λάμβαναν οι αντίστοιχοι Καποδιστριακοί Δήμοι που μας αποτελούν, το έτος 2009, πιστεύω ότι καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας. Κυρίως οργανώσαμε εξ’ αρχής τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Δελφών, εστιάσαμε στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, εξορθολογίσαμε την οικονομική και διοικητική του λειτουργία και καταφέραμε να αναδείξουμε τον Δήμο μας πρωταθλητή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και από τους πρώτους στην χώρα σε ότι αφορά τις εντάξεις και υλοποιήσεις έργων και μελετών, κυρίως χωροταξικών και πολεοδομικών μελετών, στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις του τέταρτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης (ΕΣΠΑ), αλλά και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σίγουρα σε μια τέτοια προσπάθεια γίνονται και λάθη και αστοχίες για τα οποία ζητάμε συγνώμη.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους μου, τον πρώην Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη, τους πρώην και νυν Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου, τον Γενικό Γραμματέα, τους Δημοτικούς συμβούλους, Προέδρους, Εκπροσώπους και μέλη συμβουλίων των Δημοτικών και Τοπικών μας Κοινοτήτων καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν και την αγαστή συνεργασία που είχαμε τόσο από την θέση μου ως δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου όσο και κατά τους τελευταίους μήνες ως Δημάρχου Δελφών.

Εύχομαι καλή επιτυχία, δύναμη και ωριμότητα στην νέα Δημοτική αρχή που αναλαμβάνει τις τύχες του Δήμου μας από την 1ηΣεπτεμβρίου 2014.

Τέλος ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μας, για τους οποίους δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας κατά την απερχόμενη θητεία.

Αθανάσιος Ιωάν. Μανανάς

Δήμαρχος Δελφών

Άμφισσα, 29.08.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.