Τι θα γίνει τελικά με το Χάνι της Γραβιάς; Θα επενδύσει ο Δ.Δελφών 113.000€ επιπλέον, χωρίς να υπάρχει όφελος;

 08 Σεπτεμβρίου 2014

Διαστάσεις έχει πάρει ξανά το θέμα που αφορά το Χάνι της Γραβιάς, την εκμίσθωσή του αλλά και την προσεχή όπως όλα δείχνουν επένδυση 113.000 € από την πλευρά του Δήμου Δελφών.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου η καταγγελία “ξεπουλήματος” του κτιρίου σε ιδιώτη προς 50 € το μήνα, μέσω εκμίσθωσης.

Δείτε την καταγγελία που έκανε τότε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Γεωργίου:  Καταγγελία: Ξεπούλησαν σε ιδιώτη το χάνι της Γραβιάς με 50 ευρώ το μήνα !!!

Το θέμα αναπαρήχθη από πολλά μέσα, ενώ έφτασε να γίνει και θέμα στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, με βασικό αντικείμενο το πολύ χαμηλό μηνιαιο μίσθωμα που προέκυψε μέσω δημοπρασίας, χαρακτηριστικά δυσανάλογο σε σχέση με το μίσθιο, ως προς την αναγνωρισιμότητά του και την γενικότερη σημασία του.

Στην καταγγελία του ο κ.Γεωργίου εκφράστηκε ανοιχτά και κατά του τότε δημάρχου Δελφών κ. Αθ.Μανανά, ο οποίος ζήτησε από το Δήμο τον ορισμό δικηγόρου για να αναλάβει τις νομικές κινήσεις, αίτημα ο οποίο κι έγινε δεκτό.

Το αίτημα του κ.Μανανά:

Στις 10.08.2014 δημοσιεύθηκε στα Μ.Μ.Ε. κείμενο καταγγελίας του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Ιωάννη για την εκμίσθωση του Χανίου της Γραβιάς.
Επειδή όπως προκύπτει τόσο από τα πρακτικά της 29ης-12-2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών (και τα απόμαγνητοφωνημένα πρακτικά αυτής) όσο και από τις μετέπειτα διοικητικές ενέργειες της Οικονομικής Επιτροπής και του τοπικού Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς κυρίου Κορομπίλη Αθανάσιου ότι ως Δήμαρχος Δελφών δεν συμμετείχα σε καμία διοικητική διαδικασία, όπως ψευδώς καταγγέλλει ο κ. Γεωργίου, αν και γνώριζε και είχε ψηφίσει και ο ίδιος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παρακαλώ πολύ όπως οριστεί Δικηγόρος για την υπεράσπισή μου ως Δημάρχου Δελφών.
Σας επισυνάπτω την καταγγελία, πρακτικά Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής.

Το αίτημα έγινε δεκτό και ο ορισμός πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου. ( Δείτε εδώ )

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ Θέμα έφερε Ξανά ΣΤΟ Προσκήνιο η Η Ιστοσελίδα  zougla.gr  ( δείτε εδώ ), το ρεπορτάζ της οποίας εισάγει μια νέα συνιστώσα, ΑΥΤΗ Των  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , οι οποίοι κατά το δημοσίευμα θα κληθούν να ερευνήσουν την υπόθεση.

Το έργο των 113.000 €

Μια ακόμα συνιστώσα, η οποία έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα πλαίσια της παραπάνω υπόθεσης, είναι αυτή της προκήρυξης του έργου «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΑΝΙΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ», προϋπολογισμού 113.000 €, η οποία συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 26η / 8 / 2014 ( δείτε εδώ ).

Το έργο, το οποίο αφορά σε συντήρηση του υφισταμένου κτιρίου αλλά και σε προσθήκη νέου κτίσματος, είναι συνολικού προϋπολογισμού 113.000 € (με αναθεώρηση και ΦΠΑ) και το σημείο “τριβής” ΕΙΝΑΙ Ότι  η Η χρηματοδότηση ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ απόίδιους πόρους ΤΟΥ Δήμου Δελφών .

Εύλογο είναι λοιπόν το ερώτημα που εκφράζεται, πώς ο Δήμος Δελφών έχει προγραμματίσει να “ρίξει χρήμα” στο Χάνι της Γραβιάς, την ώρα που το μίσθωμα που καθορίστηκε είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Μπορεί το κομμάτι της συντήρησης να είναι θεμιτό και αναμενόμενο σαν έργο, αλλά υπάρχει λογική ένσταση στο κατά πόσον χρειάζεται πραγματικά η προσθήκη κι άλλου κτιρίου αλλά και γιατί το έργο δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα και ο Δήμος καλείται να το πληρώσει όλο από την τσέπη του, παρ’όλη την δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Κατά πόσο δηλαδή είναι λογικό και σωστό ο Δήμος Δελφών να πληρώσει 113.000 € σε κάτι το οποίο δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε, ώστε να δικαιολογήσει μια τέτοια επένδυση. Αν δε το θέμα αντιμετωπιστεί “ψυχρά οικονομικά”, η επένδυση αυτή δεν πρόκειται να αποσβεστεί ποτέ !!!

 

 http://www.amfissapress.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.