Ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς, παραιτήθηκε σύσσωμη η σύγκλητος μετά την παρέμβαση Λοβέδρου

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΤΕΙ Στερεάς μετά την απόφαση του υπουργού παιδείας να φέρει τροπολογία στη βουλή με την οποία θα παύει από τα καθήκοντά του τον νυν πρόεδρο Ντ.Αναστασίου και θα ορίζει νέο υπηρεσιακό μέχρι το ίδρυμα να προχωρήσει σε εκλογές. Σήμερα συνεδρίασε η σύγκλητος του ΤΕΙ και χαρακτηρίζοντας ωμή παρέμβαση την ενέργεια Λοβέρδου, αποφάσισε να παραιτηθεί σύσσωμη..

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ:

Η Σύγκλητος/Συνέλευση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση αριθμ. 34/25-09-2014, στο 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης «Σχετικά με την παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», αποφάσισε τα εξής:

1. Είναι απαράδεκτη η ωμή παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και είναι ριζικά αντίθετη με μια τέτοια παρέμβαση του Υπουργού.

2. Να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του Ιδρύματος, που είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

3. Διαφωνούμε κάθετα με την αντικατάσταση του Πρύτανη/ Προέδρου του Ιδρύματος από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Ζητάμε από τα μέλη Ε.Π. του Ιδρύματος, κανείς, να μην δεχτεί τον ορισμό του, ως Προέδρου του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας.

5. Η Διοίκηση και τα μέλη της Συγκλήτου/Συνέλευσης του Ιδρύματος υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας αντιτιθέμενοι στην παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την κατάθεση και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

http://www.lamiastar.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.