Αλ. Διαμαντάρας: «Όσο δεν αλλάζετε νοοτροπία μας βυθίζετε όλο και πιο πολύ…»

  Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014 12:06
  • Αλ.  Διαμαντάρας: «Όσο δεν αλλάζετε νοοτροπία μας βυθίζετε όλο και πιο πολύ ...»

Τι δεν καταλαβαίνετε … Εκπρόσωποι του κράτους και των ταμείων … ;;;

Το ότι είναι μία καλύτερη ρύθμιση αυτή από την προηγούμενη τι σας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με την προηγούμενη?

« Όσο δεν αλλάζετε νοοτροπία μας βυθίζετε όλο και πιο πολύ … »δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Αλεξ. Διαμαντάρας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΕΒΕΑ, η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ με τη συμμετοχή της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Κ. Σαββαΐδου, του Διοικητή του ΙΚΑ, κ. Ρ. Σπυρόπουλου και της Διοικήτριας του ΟΑΕΕ, κ. Γ. Κωτίδου.

Το θέμα της εκδήλωσης είχε να κάνει με τη νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση οφειλών κρίνεται κατ ‘αρχάς θετική, μολονότι ενόψει της συγκυρίας της κρίσης και της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης είναι εκ των πραγμάτων καθυστερημένη. Ενδεχομένως, μάλιστα, αυτή η καθυστέρηση να λειτουργήσει εις βάρος της αποτελεσματικότητάς της. Ο Πρόεδρος κος Αλεξ. Διαμαντάρας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη, ευεργετική σε ορισμένα σημεία αλλά αναποτελεσματική προσπάθεια ρύθμισης οφειλών διευκολύνει παροδικά τους οφειλέτες, ωστόσο δεν επιλύει τη βασική αδύνατη εξίσωση συσσώρευσης οφειλών υπό καθεστώς αναιμικής ανάπτυξης.

Αντίθετα, η μετατροπή των οφειλών σε χρόνο ασφάλισης και η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης είναι η μόνη βιώσιμη λύση. Το πρόβλημα του ΟΑΕΕ δεν οφείλεται στο ύψος των παροχών αλλά στο ότι οι εισφορές δεν αντιστοιχούν στο εισόδημα των ασφαλισμένων. Αυτή, ακριβώς, η αναντιστοιχία έγινε ιδιαίτερα εμφανής στη συγκυρία της κρίσης αυξάνοντας ραγδαία όχι μόνο των αριθμό των οφειλετών αλλά και τις οφειλές. Όταν ο ασφαλισμένος δεν είναι σε θέση να καλύψει τις τρέχουσες εισφορές πώς είναι δυνατό να καλύψει εκτός από αυτές και τη δόση των ρυθμισμένων του οφειλών?

Πριν λοιπόν οι συνάδελφοι συσσωρεύσουν νέα χρέη, αν δεν μειωθεί το φορολογικό βάρος κάθε μορφής και παράλληλα, σε συνδυασμό με την παρούσα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ζητήσαμε από τον Υπουργό να κλείσει τον φαύλο κύκλο του προβλήματος του ΟΑΕΕ.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ σε μια κρίσιμη περίοδο, με μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση του, τη μείωση των ασφαλιστικών μας εισφορών κατά 30% με αναδρομική ισχύ για όλους τους οφειλέτες, η οποία θα ανατρέχει στην αρχή της οφειλής, και την ανάλογη ευθυγράμμιση με ανταποδοτικά κριτήρια των συντάξεων , και βέβαια ταυτόχρονη αφαίρεση των χρονικών διαστημάτων που δεν παρείχε το Ταμείο ιατροφαρμακευτική κάλυψη, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ανατολικής Στερεάς και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Δημ. Σαμαράς.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε να δώσουμε ταυτόχρονα ιατροφαρμακευτική και συνταξιοδοτική κάλυψη στους ασφαλισμένους οφειλέτες και βιωσιμότητα στο ταμείο μας.

Αυτό θα αποτελέσει λύση και όχι ρύθμιση …

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.