Κάλεσμα Δημάρχου Δελφών για αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Φωκίδας ο Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος

Αγαπητοί συνδημότες,

 

Η κατάσταση του Νοσοκομείου μας και γενικά των Υποδομών Υγείας του τόπου μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο!

 

Υποστελέχωση, εσφαλμένο οργανόγραμμα που εδώ και χρόνια δεν βελτιώνεται, αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες στις προσλήψεις ακόμη και του μη μόνιμου προσωπικού κλπ. έχουν οδηγήσει σε μια εικόνα πλήρους απαξίωσης, με το Νοσοκομείο της Άμφισσας σήμερα να λειτουργεί σχεδόν μόνο ως διαμετακομιστικό κέντρο.

Ο Δήμος μας εξάντλησε κάθε μέσο ήπιας πολιτικής παρέμβασης. Στείλαμε πολλά έγγραφα, συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τους γιατρούς και το σύλλογο εργαζομένων, οργανώσαμε ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον αναπληρωτή Υπουργό και όλους τους απαραίτητους θεσμικούς εκπροσώπους, επανήλθαμε ζητώντας νέα συνάντηση όπως είχε συμφωνηθεί χωρίς ωστόσο καμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα, παρακαλέσαμε τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή…

Παρ’ όλα αυτά το Νοσοκομείο μας σήμερα καταρρέει! Η παθολογική κλινική, η καρδιά κάθε Νοσοκομείου, λόγω μιας σειράς σφαλμάτων που ξεκινάνε από το εγκληματικά δομημένο οργανόγραμμα και την αδιαφορία των υπευθύνων στις εκκλήσεις για την τροποποίησή του, έχει σήμερα φτάσει στο σημείο μηδέν… Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα, αλλά πολλά ακόμη και ζωτικά.

Την ίδια δραματική κατάσταση βιώνουν και τα Κέντρα Υγείας μας και τα περιφερειακά Ιατρεία στις Κοινότητές μας. Εγκατάλειψη και απελπισία.

 

Ως εδώ και μη παρέκει! Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν λουκέτο στις σημαντικότερες υποδομές για τον κόσμο μας!

 

Απαιτούμε το στοιχειώδες για κάθε πολιτισμένη κοινωνία. Να μπορούμε να φροντίζουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας και τους γονείς μας και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω της κρατικής αδιαφορίας!

 

Καλούμε όλη την κοινωνία μας σε αγωνιστική ετοιμότητα!

 

Ζητάμε άμεσα τη συνδρομή όλων των τοπικών φορέων και τη συνεργασία του Δήμου Δωρίδας στην οργάνωση Παμφωκικού Συλλαλητηρίου για να διαδηλώσουμε την οργή και την απελπισία μας και να βροντοφωνάξουμε την απαίτησή μας για άμεσες επιτέλους λύσεις!

 

Ο αγώνας θα κλιμακωθεί μέχρι να δούμε απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα!

 

Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε την Ιστορία και το μέλλον του τόπου μας!

 

——————————————————————————————————-

Ο Δήμαρχος Δελφών

Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.