Ο δήμαρχος Δελφών στην Digea, για το ψηφιακό σήμα

Συνάντηση με τους υπεύθυνους της Digea είχε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος, σε μιά προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Φωκίδα με το ψηφιακό σήμα. Η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, έχει “μεταβεί” στην ψηφιακή τηλεόραση από τις 27 Ιουνίου του 2014, ωστόσο σε όλη την περιοχή επικρατεί ένα θολό έως λευκό τοπίο.

Τα βασικά προβλήματα στην Φωκίδα που συζητήθηκαν με κορυφαία στελέχη της Digea είναι:

1. Οι λευκές περιοχές, όπου δεν υπάρχει καθόλου ψηφιακή εικόνα
2. Η απουσία των περιφερειακών καναλιών της Στερεάς Ελλάδας από το ψηφιακό μπουκέτο
3. Η διαδικασία κάλυψης του δήμου Δελφών, με τοπικούς αναμεταδότες (gap fillers)

Ο χάρτης των ψηφιακών συχνοτήτων ουσιαστικά εντάσσει την Φωκίδα στην Πελοπόννησο και οι κάτοικοι της περιοχής στις 27 Ιουνίου, ενώ μέχρι τότε έβλεπαν το Star Κεντρικής Ελλάδας αναλογικά, μέσα σε μία νύχτα βρέθηκαν σε άλλο τηλεοπτικό κόσμο, βλέποντας ψηφιακά τα κανάλια της Πελοποννήσου.

Η digea είχε την υποχρέωση να λειτουργήσει μόνο δύο κέντρα εκπομπής στην Φωκίδα: Στο Λιδωρίκι και στον Κατσικά. Συνεπώς όλη η υπόλοιπη Φωκίδα, δεν έχει σήμα. Η πρόβλεψη για τις “λευκές” περιοχές από την πολιτεία είναι να τοποθετηθούν Δημοτικοί αναμεταδότες και το κόστος να αναλάβει η αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι οι ιστορικοί ΔΕΛΦΟΙ, ο ομφαλός της γης, δεν έχει ψηφιακό σήμα, με αποτέλεσμα να πλήττεται τουριστικά.

Η συζήτηση των θεμάτων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Digea με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Γ.Μαθιό διεξήχθη σε πνεύμα και διάθεση επίλυσης των προβλημάτων.

Από τον δήμο Δελφών, εκτός του δημάρχου, παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος Λουκάς Αναγνωστόπουλος.

http://www.lamiastar.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.