Ελληνική διάκριση με άρωμα Φωκίδας στο Στρασβούργο

 20 Μαρτίου 2015

Ενώ το κλίμα που επιτηδευμένα καλλιεργείται στην Ευρώπη είναι ανθελληνικό, έως υβριστικό για εμάς τους « τεμπέληδες και ανεπρόκοπους» Έλληνες, τα Ελληνόπουλα έδειξαν τις δυνατότητες τους σε ευφυΐα και γνώσεις κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης μαθητών στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 14 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 600 μαθητές από 21 χώρες της Ε.Ε.

Η χώρα μας συμμετείχε με 24 μαθητές από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος μεταξύ των οποίων 3 από τη Φωκίδα, η Γρίβα Ηλιάνα, η Μαρώση Μαρία και η Κανελλοπούλου Δήμητρα.

Επισημαίνω δυο γεγονότα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα οποία δείχνουν τις δυνατότητες των Ελλήνων μαθητών:

α) Οι 600 μαθητές χωρίστηκαν σε έξι ομάδες των 100 ατόμων.
Οι μαθητές από την ίδια χώρα ήταν διασκορπισμένοι σε όλες τις ομάδες.
Σε κάθε μια από τις ομάδες αυτές, είχε ανατεθεί ένα θέμα (ανεργία, μετανάστευση,…) με σκοπό να συσκεφτούν τα μέλη της και να καταθέσουν προτάσεις για το θέμα αυτό. Για το σκοπό αυτό, κάθε ομάδα εξέλεξε πρόεδρο και γραμματέα. Από του 6 προέδρους οι τρεις ήταν Έλληνες!

β) Οι 600 μαθητές χωρίστηκαν σε 150 τετράδες. Σε κάθε τετράδα ανήκαν μαθητές από διάφορες χώρες. Στις 150 αυτές τετράδες των μαθητών δόθηκαν ερωτηματολόγια και από τις απαντήσεις ξεχώρισαν οι 4 καλύτερες τετράδες. Στις 2 από αυτές υπήρχαν ‘Έλληνες μαθητές. Τέλος δε, επιλέχτηκε επίσης με τεστ γνώσεων, η καλύτερη τετράδα, η οποία και βραβεύτηκε. Σε αυτήν υπήρχε η Ηλιάνα Γρίβα από το Λύκειο Γαλαξιδίου, η οποία βοήθησε ουσιαστικά την ομάδα της να κερδίσει, μιας και πλην των άλλων ήταν αυτή που απάντησε στην τελευταία ερώτηση.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν όλα τα Ελληνόπουλα που πήραν μέρος και ιδιαίτερα οι μαθητές από τη Φωκίδα.

Ηλιάδης Μιχάλης

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.