Υπογράφηκε η σύμβαση αποκατάστασης του Χ.Α.Δ.Α. στη θέση ΚΕΡΑΤΟΡΑΧΗ

17 Ιουνίου 2015

Σήμερα, 17/06/2015 υπογράφηκε η σύμβαση με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Χ.Α.Δ.Α. ΚΕΡΑΤΟΡΑΧΗΣ», συνολικού ύψους  300.618,45 €, μεταξύ του αρμοδίου Αντιδημάρχου Δελφών κ. Δημήτρη Καραγιάννη και του νόμιμου εκπροσώπου της κοινοπραξίας: «Α. ΚΑΛΟΥΤΣΑΣ – Γ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ Ο.Ε. – Θ. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ» που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου ύστερα από μειοδοτική διαγωνιστική διαδικασία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ.

 

Η συγκεκριμένη σύμβαση σημαίνει την οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση «Κερατόραχη», ύστερα από το οριστικό κλείσιμό της πριν ένα μήνα, με την έναρξη μεταφοράς των αστικών μας απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ του Δήμου Λαμιέων. Σηματοδοτείται ουσιαστικά το τέλος μίας παρωχημένης πρακτικής διαχείρισης που επικρατούσε στην περιοχή της «Κερατόραχης», την οποία είχαμε χρέος να αποκαταστήσουμε αφού ως Δήμος είχαμε και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Παράλληλα με την συγκεκριμένη αποκατάσταση δεν θα κρέμεται πια πάνω από τον Δήμο και τους Δημότες μας η δαμόκλειος σπάθη των προστίμων.

Οι εξελίξεις αυτές, που διαμορφώνουν πλέον μια άλλη διάσταση στην διαχείριση των αστικών απορριμμάτων του Δήμου μας είναι αποτέλεσμα επίμονων και επίπονων προσπαθειών που ξεκίνησαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές και τελεσφορούν με την παρούσα. Ήδη στο από 29/04/2015 δελτίο τύπου του Δήμου μας έχουμε προχωρήσει σε μία σύντομη ανασκόπηση των σύνθετων τεχνικών και πολιτικών θεμάτων, που κληθήκαμε να επιλύσουμε από την αρχή της θητείας μας. Στην επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων η συμβολή και βοήθεια του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και του Δήμου Λαμιέων και του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Νικολάου Σταυρογιάννη, ήταν αποφασιστική. Τους ευχαριστούμε θερμά τόσο για τις συγκεκριμένες ενέργειές τους αλλά και για το γενικότερο αυτοδιοικητικό πνεύμα που επιδεικνύουν σε όλους τους τομείς της συνεργασίας μας.

Παραμένουμε πιστοί στις αρχικές μας δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση των έργων ορθολογικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του τόπου μας. Τέλος ευχαριστούμε για άλλη μία φορά ειδικά τις Υπηρεσίες μας και τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού μας και γενικά όλους όσους μόχθησαν για αυτή την επιτυχία αλλά και όσους συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.

——————————————————————————————-

Γραφείο Τύπου

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.