Διοργάνωση της εκδήλωσης ” Ο Νίκος Καββαδίας Ταξιδεύει ”, την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 στην Άμφισσα

 07 Σεπτεμβρίου 2015

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή της θάλασσας και της ναυτοσύνης, Νίκου Καββαδία. Η ποίηση του Καββαδία συγκινεί διαχρονικά όλους τους Έλληνες και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

 

 

Τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα ποιητή και σε συνεργασία με καλλιτέχνες και φορείς της περιοχής μας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και ο Σύλλογος Γυναικών Φωκίδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών, διοργανώνουν την εκδήλωση «Ο Καββαδίας Ταξιδεύει». Σκοπός και ελπίδα μας είναι να φέρουμε σε επαφή το κοινό του Δήμου μας με το έργο του Νίκου Καββαδία, εξερευνώντας και αναδεικνύοντας τις σημαντικότερες πλευρές της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και επιχειρώντας να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον όλων μας στα πραγματικά ουσιώδη και μεγάλα που προσφέρει και προσέφερε η ελληνική δημιουργία στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Βασικός συντελεστής και καρδιά του όλου εγχειρήματος είναι η εκλεκτή συμπατριώτισσά μας, ηθοποιός, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, που έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30, στην παραδοσιακή συνοικία της Χάρμαινας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση, πρόκειται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών, www.dimosdelfon.gr, του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας, www.politistikofokidas.blogspot.gr καθώς ΚΑΙ ΣΤΗ Σελίδα Της εκδήλωσης που δημιουργηθεί ΕΧΕΙ ΣΤΟ Facebook με τίτλο «Ο Καββαδίας Ταξιδεύει ».

 http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.