Οι Δελφοί ανάμεσα στα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

diaforetiko.gr : 4723594184 1ea70e7a56 b Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα
Ένα αφιέρωμα στα δέκα καλύτερα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα έκανε το touropia.com.Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τόσο τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, όσο και η ορεινή ηπειρωτική χώρα, προσφέρουν στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες.Δείτε τη λίστα με τα δέκα μέρη που προτείνει το touropia.com

1. Ελληνικά νησιά

diaforetiko.gr : greek islands Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Τα όμορφα και εξωτικά ελληνικά νησιά είναι δέλεαρ για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και τα καθιστά έναν από κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Πανέμορφες παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, πολύχρωμα λιμάνια και ηφαίστεια… τα ελληνικά νησιά τα έχουν όλα.
Μέρος των Κυκλάδων, η Σαντορίνη είναι από τα πιο γραφικά νησιά και σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε στην Ελλάδα. Επίσης, μέρος των Κυκλάδων, η Μύκονος διαθέτει μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη κοινωνία με παραδοσιακά ασβεστωμένα σπίτια και τους δαιδαλώδεις δρόμους. Η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, δημοφιλής για τις μαγευτικές παραλίες και την ιστορική της σημασία. Η Κέρκυρα εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του νησιού.
2. Αθήνα

diaforetiko.gr : 2118153989 a48340ac3f b Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Κατοικήθηκε για περισσότερο από 3.000 χρόνια, η Αθήνα είναι ευρέως γνωστή ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και η γενέτειρα της Δημοκρατίας. Η πόλη παρουσιάζει ένα συγκεχυμένο μείγμα ιστορικών και σύγχρονων χαρακτηριστικών. Η Αθήνα είναι διάσημη για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της, όπως η περίφημη Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, η Αρχαία Αγορά και το Θέατρο του Διονύσου.
3. Κρήτη

diaforetiko.gr : crete Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα
Το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη προσφέρει αντιθέσεις και επιλογές στον επισκέπτη. Γεμάτη ιστορία, η Κρήτη εξακολουθεί να φέρει αρχαιολογικά ίχνη των πολλών πολιτισμών. Εντυπωσιακοί αρχαιολογικοί χώροι, εξαιρετικό φαγητό και πανέμορφες παραλίες, αρκετές από τις οποίες έχουν ψηφιστεί στις καλύτερες στον κόσμο.
4. Μετέωρα

diaforetiko.gr : meteora Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Σημαίνει «αιωρούνται στον αέρα», και αυτή η φράση εύστοχα περιγράφει τα εντυπωσιακά βράχια που βρίσκονται στα 366 μέτρα πάνω από τα χωριά της Καλαμπάκας. Τα ιστορικά μοναστήρια χρονολογούνται από τον 14ο και 16ο αιώνα και χτίστηκαν από τους μοναχούς που αναζητούσαν πνευματική απομόνωση και την ελευθερία από τις θρησκευτικές διώξεις.
5. Δελφοί

diaforetiko.gr : 4723594184 1ea70e7a56 b Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Οι Δελφοί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Βρίσκεται περίπου δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Οι Δελφοί θεωρούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ως το κέντρο της Γης. Αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, ήταν ένα σημαντικό μαντείο. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι επισκέπτονταν αυτό το ιερό μέρος για να συμβουλευθούν την ιέρεια Πυθία.
6. Πελοπόννησος

diaforetiko.gr : 6115860087 e0865cfdb3 b Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Διαμορφωμένο γεωλογικά σαν ένα μεγάλο φύλλο, ονομάστηκε Μοριάς, που σημαίνει φύλλα μουριάς. Με κλασικούς ελληνικούς ναούς, βενετσιάνικα κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες και τα μυκηναϊκά ανάκτορα, η Πελοπόννησος απηχεί τους αρχαίους πολιτισμούς και τα γεγονότα από την πλούσια ιστορία της. Ανάμεσα σε αυτά τα αρχαία ερείπια είναι η Αρχαία Ολυμπία, όπου έλαβαν χώρα οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες προς τιμήν του Δία.
7. Χαλκιδική

diaforetiko.gr : halkidiki Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Η Χαλκιδική μοιάζει με μια τρίαινα και είναι γνωστή για τις εξαιρετικές παραλίες. Οι τρεις ξεχωριστές χερσόνησοι μπορούν πρόχειρα να συνοψιστούν ως εξής: η Κασσάνδρα έχει τη νυχτερινή ζωή, τις παραλίες και έχει Σιθωνία και το Άθως έχει τους μοναχούς.
8. Ζαγόρι

diaforetiko.gr : zagori Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Το Ζαγόρι είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με εντυπωσιακή γεωλογία και δύο εθνικά πάρκα. Πυκνά δάση και βουνά αυλακωμένα από τα ισχυρά ποτάμια και διάστικτα με παραδοσιακά χωριά με πέτρινα σπίτια που χρονολογούνται από τα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα. Η πιο προσιτή και εντυπωσιακή είναι η υπέροχη χαράδρα του Βίκου.
9. Θεσσαλονίκη

diaforetiko.gr : thessaloniki Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ζωηρά φεστιβάλ, κοινωνικές εκδηλώσεις και έντονη νυχτερινή ζωή κάνουν αυτή την πόλη την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας. Αποτελείται από ένα ιστορικό κέντρο και την εμπορική συνοικία και προσφέρει τόσο παλαιά όσο και νέα αξιοθέατα.

10. Ακρωτήριο του Σουνίου

diaforetiko.gr : cape sounion Τα δέκα ωραιότερα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς στην Ελλάδα

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Αττικής, το ακρωτήριο του Σουνίου είναι πιο γνωστό ως ο χώρος των ερειπίων του αρχαίου ελληνικού ναού του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας. Η περιοχή είναι ένας δημοφιλής προορισμός για μονοήμερες εκδρομές για τους τουρίστες από την Αθήνα.diaforetiko.gr |

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.