Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς

  Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 16:09

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού των ευρωπαϊκών ημερών πολιτιστικής κληρονομιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικά το παρόν στον τριήμερο εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο στα μουσεία αρμοδιότητάς της.

 

 Πάνω από 500 άτομα κάθε ηλικίας ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους της Εφορείας στις μόνιμες εκθέσεις καθώς και στην περιοδική έκθεση «Καθ΄ οδόν, Αρχαιότητες και Μεγάλα Δημόσια Έργα στη Φθιώτιδα,  2004-2014» που φιλοξενείται μέχρι τέλος του έτους στην αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού  Μουσείου  Λαμίας. Ικανοποιητική ήταν επίσης η προσέλευση στις ξεναγήσεις στηνΑρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας, στην οποία προσήλθαν 50 επισκέπτες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται τα μέλη του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, του Συλλόγου ΠΟΝΤΙΩΝ Δροσιάς Αττικής και του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες ΦΛΟΓΑ.

Η αναζωογόνηση των μνημείων και το άνοιγμα των μουσείων με ελεύθερη είσοδο,  προκειμένου το πολιτιστικό μας κεφάλαιο να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, αποτελεί τον κύριο στόχο της διοργάνωσης, ο οποίος επιτυγχάνεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό τα τελευταία χρόνια, χάρη στη θερμή υποστήριξη του φυλακτικού προσωπικού και όλους τους υπαλλήλους της Εφορείας, αλλά και στην αθρόα συμμετοχή επισκεπτών που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.