Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής η παρουσίαση στην Αθήνα των “Δελφών 2021”

Μια ιδιαίτερη συμβολική τοποθεσία κι έναν χώρο αυξημένου κύρους κι υψηλής προστιθέμενης αξίας κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο Δήμος Δελφών για την παρουσίαση στην Αθήνα της υποψηφιότητας των Δελφών ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2021, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας.

Πρόκειται για το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, επί της οδού Σταδίου, όπου στεγάστηκε το πρώτο κοινοβούλιο του ελληνικού κράτους και το οποίο θα δεξιωθεί την επίσημη και κεντρική παρουσίαση της υποψηφιότητας των Δελφών για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα και τοποθετείται προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Αναμφίβολα, η επιλογή του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής αποτελεί ένα επιπλέον ατού για την προώθηση και την ευόδωση του όλου εγχειρήματος. Η συνειρμική συνάρθρωση της πρώτης Βουλής του ελεύθερου ελληνικού κράτους, ενός χώρου που λαμπρύνθηκε από την αίγλη μεγάλων κοινοβουλευτικών ανδρών και μνημείο επέκτασης και διάχυσης της δημοκρατίας με τις ουμανιστικές ιδέες και το “Μέτρον άνθρωπος” που συμπυκνώνει το νόημα της δελφικής υποψηφιότητας συνιστά ένα σημαντικό πρόσθετο στο εγχείρημα του Δήμου Δελφών και προωθεί δραστικά την επιλογή των Δελφών στο κάθε άλλο παρά αμελητέο επικοινωνιακό σκέλος κι όχι μόνο.

Ιδίως τη στιγμή που άλλες υποψηφιότητες δεν κατορθώνουν να κινητοποιήσουν ανάλογης αξίας χώρους, όπως αποδεικνύει παραδειγματικά η περίπτωση του Μεσολογγίου, που παρουσιάζει τη δική του υποψηφιότητα στην Αθήνα στη Στοά του βιβλίου.

http://amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.