Έκθεση Φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973», στη Λαμία

Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2015

Έκθεση Φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973»

Η Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  – Περιφερειακή  Ενότητα  Φθιώτιδας, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας  “Πολυτεχνείο 1973”  .
Για πρώτη φορά στη Λαμία, μία ολοκληρωμένη, αφηγηματική έκδοση μνήμης φω-τογραφιών, επιλεγμένες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, ζωντα-νεύει τον αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973.


Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους.
Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της.
Είναι σημαντικό να ξαναδούμε τα όσα συνέβησαν τότε και να αναλογιστούμε τη σημασία τους και σε σχέση με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.
Μέρος του αρχείου αυτού περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες.
 Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 έως 17 Νοεμβρίου 2015 στο ισόγειο του κτηρίου της Περιφέρειας στη Λαμία (Πλ. Ελευθερίας 13, π. Νομαρχία ) και η τελετή εγκαινίων της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.