Σύλληψη δύο ημεδαπών στα Καστέλλια για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών

Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλι, περίστροφο, μαχαίρια, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στα Καστέλλια Φωκίδας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και κατά περίπτωση για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Κατασχέθηκαν κυνηγετικά όπλα, πιστόλι, περίστροφο, μαχαίρια, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Συνελήφθησαν, χθες (06-11-2015) το βράδυ, στην 2,8η χ/θ της επαρχιακής οδού Καστελλίων – Καλοσκοπής Φωκίδας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 63 και 32 ετών αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ ο 63χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ένα κυνηγετικό όπλο, με (3) φυσίγγια εντός αυτού,
τέσσερα (4) μαχαίρια,
(45) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
(28) φυσίγγια πιστολιού και
(10) φυσίγγια περιστρόφου.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν ακολούθως στις οικίες τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

ένα κυνηγετικό όπλο, με (3) φυσίγγια εντός αυτού, ένα πιστόλι, με (5) φυσίγγια στην γεμιστήρα του, ένα περίστροφο, με (6) φυσίγγια στο βυκίο του,
(241) φυσίγγια περιστρόφου,
(161) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
(11) φυσίγγια πιστολιού,
(31) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
(1) μασούρι με ζελατοδυναμίτιδα, βάρους (250) γραμμαρίων και
(39) κοινοί πυροκροτητές.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

http://amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.