Το ΓΕΛ Γραβιάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών

Το ΓΕΛ Γραβιάς θα εκπροσωπήσει τη Φωκίδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2016

Η 14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2016 διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO. Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος της EUSO. Ο διαγωνισμός αφορά πειραματικές/εργαστηριακές δεξιότητες και πρακτικές και παίρνουν μέρος μαθητές Β’ Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Η Διοικούσα Επιτροπή της EUSO έχει αναθέσει την διαδικασία επιλογής  των Ελληνικών Ομάδων στην Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η τριμελής ομάδα μαθητών του ΓΕΛ Γραβιάς θα εκπροσωπήσει τη Φωκίδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/1/2016 στην Αθήνα (Ε.Κ.Φ.Ε Αιγάλεω). Εκεί θα επιλεγεί μία τριμελής ομάδα μαθητών που θα συμμετάσχει στην 14ηΕυρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Tartu της Εσθονίας 7-14 Μαΐου 2016.

Η ομάδα του ΓΕΛ Γραβιάς αποτελείται από τους μαθητές/τρια:

1. Φωτεινή Βαλάσκα

2.  Άρης Λιάπης

3. Χρήστος Μούκας

Την προετοιμασία της ομάδας έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί: Νίκος Αναγνωστόπουλος  (Φυσικός), Θωμάς Γεώργας (Βιολόγος) και Ευαγγελία Μπεμπή (Χημικός).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές μας!

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.