Λαμία: Ο Χάρης Ρώμας είναι ο «Σκρουτζ» του Κ.Ντίκενς, στο Δημοτικό Θέατρο

 

Ο αγαπημένος  ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παιδική παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ» που παρουσιάζεται στις 29 Ιανουαρίου, στη Λαμία.

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου  που επισκέπτεται φέτος την πόλη μας για 10η συνεχή χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τον καταξιωμένο  ηθοποιό Χάρη Ρώμα , στο πιο γνωστό έργο του Καρόλου Ντίκενς «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ»

rwmas

Ο αγαπημένος δημοφιλής ηθοποιός ενσαρκώνει τον γνωστό ήρωα του Αγγλου θεατρικού Συγγραφέα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών.

Έτσι λοιπόν το έργο αυτό εγκαινιάζει μία ιδιαίτερηπρωτιά για το Χάρη Ρώμα, εφ΄ όσον για πρώτη φορά θα παίξει ο ίδιος σε παιδική θεατρική παράσταση! Ύστερα από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με το θέατρο για τα παιδιά (πότε ως σκηνοθέτης και πότε ως συγγραφέας), τώρα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον «Σκρουτζ» απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές όπως ο Αμπερτ Φίνεϋ , Ο Τζόρτζ Σκοτ και ο Μάικλ Κέην.

To συγκεκριμένο έργο έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου Σκρούτζ  ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ” αυτός τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε για να επιβιώσουμε, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο.

theatro-romas-skroutz-26_
10x14_SKROUTZ FlyerFIN.indd

Μαζί του θα παίξουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Κατερίνα Αναστασίου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη και Δημήτρης Κοράκης, ενώ το δυναμικό στελεχώνουν δημοφιλής συνεργάτες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης που έγραψε την μουσική και ο Φώτης Μεταξόπουλος που καθοδήγησε το θίασο χορευτικά. Το Θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά ηΣήλια Δεμίρη , ενώ του κοστούμι του κ.Χάρη Ρώμα   έφτιαξε ο ιταλικός οίκος I sarti di Milano.

Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Σωτήρη Τριάντη, και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

omkts-0710x14_SKROUTZ FlyerFIN.inddtheatro-romas-skroutz-36_

«Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ»
Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 
Ωρες παραστάσεων: 6:00μ.μ. & 8:00μ.μ.

Προπωλούνται εισιτήρια στα γραφεία του «ΔΗΠΕΘΕ» & στο βιβλιοπωλείο «ΟΙΩΝΟΣ»

Οι θέσεις είναι αριθμημένες.

Προπώληση μέχρι την Πέμπτη 28/01 ΜΟΝΟ 7€ – Γενική είσοδος 9€

http://www.mag24.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.