Το ψήφισμα του Δ.Δελφών για το Νοσοκομείο Άμφισσας

12 Φεβρουαρίου 2016

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε χθες το απόγευμα η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Δ.Δελφών για το νοσοκομείο Άμφισσας.

Το ψήφισμα, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο στη συνέχεια, αποφασίστηκε ότι θα επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής (με την παράκληση να διανεμηθεί σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα).

Το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε στο ακόλουθο κείμενο του ψηφίσματος ύστερα από ευρεία συζήτηση με αρκετές τοποθετήσεις. Αν κι από πολλά μέλη του Δ.Σ. εκφράστηκε η άποψη ότι ίσως η πιθανή ψήφιση του “παραλληλου προγράμματος” από τη Βουλή (διαβάστε εδώ) αποδυναμώσει εν μέρει την ουσία του ψηφίσματος κατά την επίδοσή του, αποφασίστηκε ότι αυτό θα επιδοθεί κανονικά κατά την κινητοποίηση της 19ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Νοσοκομείο της Άμφισσας βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση.

Το Νοσοκομείο μας, που εξυπηρετεί και εξασφαλίζει πέραν των άλλων, τον παγκόσμιας εμβέλειας Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών (αλλά και δύο μεγάλες φυλακές και ένα εκτεταμένο εθνικό οδικό δίκτυο), είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα, στο οποίο δεν λειτουργεί η Παθολογική Κλινική, δηλαδή ουσιαστικά δεν νοσηλεύει ασθενείς.

Οι υποχρεωτικές λόγω της ως άνω κατάστασης διακομιδές ασθενών (πολλές δεκάδες κάθε εβδομάδα) ανεβάζουν το κόστος της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Άμφισσας, κατά μετριοπαθείς υπολογισμούς, σε περισσότερα από 300.000 € ετησίως, όταν οι διορισμοί γιατρών που ζητάμε δεν φτάνουν ούτε στο μισό αυτού του κόστους, ενώ ταυτόχρονα (και κυρίως) θα εξασφάλιζαν την ασφάλεια και την υγεία του Φωκικού λαού και των χιλιάδων επισκεπτών μας.

Με το συλλαλητήριο των συμπατριωτών μας στις 19/02/2016 στο Υπουργείο Υγείας διατρανώνουμε την απόγνωσή μας και ζητούμε την επίλυση των χρονίων προβλημάτων του Νοσοκομείου (και γενικότερα των υποδομών Υγείας του Νομού Φωκίδας), που έχουν βέβαια δραματικά επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα (μέσα από μια σωρεία σημαντικών προβλημάτων που υφίστανται) ζητούμε παρέμβαση του Υπουργού (και την τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων) καταρχάς στα εξής ζητήματα, που απαιτούν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον του:

– Να επιλύσει τελεσίδικα το ζήτημα της μονιμοποίησης της Νεφρολόγου, που ως σήμερα καλύπτεται με συνεχείς τρίμηνες αποσπάσεις, κάτι που κι η ίδια η γιατρός επιθυμεί, ενώ έχει συναινέσει σύμφωνα με το νόμο και ο Διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε. Απαιτείται υπογραφή από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, που ανεξήγητα καθυστερεί.

– Να ολοκληρωθεί άμεσα το διαδικαστικό στάδιο της πρόσληψης Ορθοπεδικού, για τον οποίο εκκρεμεί απλώς η υπογραφή από τον Υπουργό, αφού όλα τα υπόλοιπα στάδια έχουν ολοκληρωθεί.

– Να εγκριθεί άμεσα η επαναπροκήρυξη της θέσης του Καρδιολόγου, καθώς η αρχική προκήρυξη απέβη άκαρπη, πλην όμως υπάρχει η πίστωση.

– Να προκηρυχθούν άμεσα οι δύο κενές θέσεις Παθολόγων, ώστε να λειτουργήσει πλήρως η Παθολογική Κλινική (και κατ’ ουσίαν το Νοσοκομείο, αφού χωρίς την προϋπόθεση αυτήν όλες οι άλλες κινήσεις αυτοακυρώνονται).

– Να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, ορίζοντας και 4η θέση Παθολόγου (χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής, όταν αυτή ξαναλειτουργήσει).

Η μη άμεση ενασχόληση τουλάχιστον με τα ουσιαστικά αυτά ζητήματα θα σημαίνει στην πράξη διακοπή λειτουργίας του Νοσοκομείου Άμφισσας, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα επιφέρει στη δημόσια υγεία ενός ολόκληρου Νομού της χώρας μας.

 http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.