Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης για το φυσικό περιβάλλον της Οίτης

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 15:12

pavliani

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης εγκαινίασε την Παρασκευή το Κέντρο Ενημέρωσής του για το φυσικό περιβάλλον της Οίτης στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Παύλιανης.


Το Κέντρο Ενημέρωσης στεγάζεται σε παραχωρημένη από τον Δήμο Λαμιέων αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου Παύλιανης, η οποία έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να λειτουργεί σαν ένα σύγχρονο Κέντρο Ενημέρωσης, για όλες τις ηλικίες, με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της Οίτης.

 

Η αίθουσα περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες που περιγράφουν συνοπτικά το φυσικό περιβάλλον της Οίτης , αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, ψηφιακό διαδραστικό πίνακα με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια-εφαρμογές αλλά και ηχητική εγκατάσταση με ήχους ζώων του δάσους.

Στόχος όλων αυτών είναι χρησιμοποιώντας κάποιος τις αισθήσεις του (αφή, όραση, ακοή) να ανακαλύψει τη βιοποικιλότητα του βουνού και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ξενάγηση στο χώρο γίνεται δωρεάν από το προσωπικό του Φορέα κατόπιν συνεννόησης για την ημερομηνία επίσκεψης ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες.


Εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης για το φυσικό… από LAMIASTARGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.