Δεν πέρασε η υποψηφιότητα των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 11:04

Δεν πέρασε η υποψηφιότητα των Δελφών για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Εκτός των τριών επικρατέστερων πόλεων για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 έμειναν οι Δελφοί.

Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος είναι τελικά οι τρεις πόλεις, από τις 14 που αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον, που διεκδικούν την υποψηφιότητα. του τίτλου.

Οι ενδιαφερόμενες ελληνικές πόλεις (Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη) είχαν παρουσιάσει προ ημερών, στην Αθήνα, τους φακέλους υποψηφιότητάς τους.

Οι τρεις πόλεις που προκρίθηκαν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Η πόλη που τελικά θα ανακηρυχτεί «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» θα έχει σημαντικά οφέλη από τις διακρατικές συνεργασίες που θα προκύψουν σε πολλούς τομείς και θα αναβαθμιστεί το διεθνές προφίλ της, καθώς για έναν ολόκληρο χρόνο γίνεται το κέντρο του Πολιτισμού της Ευρώπης.

Η Ελλάδα έχει ήδη φιλοξενήσει τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης τρεις φορές, η Αθήνα το 1985, η Θεσσαλονίκη 1997 και η Πάτρα το 2006.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.