Από τη Λαμία με τρένο στο κέντρο της Ευρώπης! Και όμως σε ένα χρόνο!

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, τον Μάρτιο του 2017 θα λειτουργήσει η διπλή σιδηροδρομική γραμμή με ηλεκτροκίνηση από την Αθήνα για Λαμία και Θεσσαλονίκη!

Σε μία ώρα και δέκα λεπτά από το Λιανοκλάδι θα φτάνει κανείς στο Σταθμό Λαρίσης με υπεταχεία που θα τρέχει με 230 χλμ!

 

 

Από Λιανοκλάδι για Λάρισα σε λιγότερο από ώρα και για Θεσσαλονίκη σε 2 ώρες και 15 λεπτά!

Η διαδρομή αυτή θα επιτρέπει από του χρόνου να ταξιδέψει κανείς από τη Λαμία για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη! Για Βελιγράδι, Σόφια, Ζάγκρεπ, Βουδαπέστη και Βιέννη και από εκεί οπουδήποτε στην Ευρώπη!!!

Όμως δεν σταματά εδώ η σύνδεση τηςΛαμίας με τρένο με την κύρια διπλή σιδηροδρομική γραμμή. Όπως βλέπετε και στον παρακάτω χάρτη, από το Λιανοκλάδι θα περνάνε τα τρένα για να καταλήγουν στη Κοζάνη, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα και σχεδόν σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα!

eb84a3fac9ab13334bff1ae92d274dfd_XL

Μακάρι να έμπαιναν στα σχέδια τουΥπουργείου και ο Προαστιακός από την Αττική να έφτανε μέχρι τη Λαμία! Τότε θα μιλάγαμε για πλήρη ανάπτυξη και αλλαγή στην συνήθειά μας για τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμασταν από και προς την Πρωτεύουσα!

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη
λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου Ε65, βγάζουν επιτέλους τη Λαμία από τον αποκλεισμό της από τις υποδομές, παρά το ότι βρίσκεται σε κομβικότατο σημείο, στην καρδιά της χώρας μας!

Και όμως σε ένα χρόνο!!!

Δείτε το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ με φωτογραφίες από τη σήραγγα στη γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός

http://www.mag24.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.