Ο Δήμος Δελφών αντιδρά για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων

AUGUST 26, 2016

10

Η ενημέρωση από το Δήμο Δελφών

Με ιδιαίτερη απογοήτευση και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων που αφορούν στο χωρικό πεδίο ευθύνης μας. Για την περιοχή του Δήμου Δελφών η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα αρνητική, καθώς στο εν λόγω σχέδιο προβλέπεται ο υποβιβασμός του Αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς σε Αστυνομικό Σταθμό και η κατάργηση ουσιαστικά του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών μέσω της υπαγωγής του στο αντίστοιχο της Άμφισσας.

 

Από την πρώτη στιγμή που οι κυοφορούμενες αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο μας είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Φθινόπωρο, η αντίδραση και η κινητοποίηση του Δήμου Δελφών ήταν άμεση και δυναμική. Σε πρώτη φάση εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας (Γραβιάς, Καλλιέων και Παρνασσού) για την αναγκαιότητα διατήρησης του Α.Τ. Γραβιάς. Εν συνεχεία, προχωρήσαμε σε αντίστοιχες Αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, ενώ διοργανώθηκε συλλαλητήριο-κινητοποίηση με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής κι αιρετών του Δήμου με συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Λαμιάς-Άμφισσας στο ύψος της Δυτικής εισόδου της Γραβιάς.

Εκφράζοντας το ομόθυμο και κατηγορηματικό αίσθημα των κατοίκων του Δήμου Δελφών επιχειρήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ,και πέρα από αυτό, να καταστήσουμε σαφές με πλήρη επιχειρηματολογία και με επαρκέστατη τεκμηρίωση ότι ο σχεδιασμός που αφορά στην αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή του Δήμου Δελφών πολλαπλασιάζει τα ήδη μεγάλα και ασύμμετρα προβλήματα ασφάλειας των κατοίκων των περιοχών που πλήττονται από τις μεταβολές αυτές, ενώ υπονομεύει κατά τρόπο συνολικό το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αναπτυξιακές προοπτικές του.

Επιπρόσθετα, σήμερα ο Δήμαρχος Δελφών απέστειλε σειρά επιστολών μεταξύ των οποίων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και το Βουλευτή Φωκίδας,

Στις επιστολές του αυτές ο Θαν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε για μια φορά ακόμα τα ήδη υφιστάμενα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης της περιοχής, ως συνέπεια της μεγάλης έκτασης, της αραιοκατοικισιμότητας και του γεωγραφικού ανάγλυφου που χαρακτηρίζουν το Δήμο Δελφών, ενώ τόνισε ότι η περαιτέρω αποψίλωσή του από αστυνομική δύναμη θα επεκτείνει το εμπεδωμένο αίσθημα ανασφάλειας που διακρίνει τους κατοίκους του.

Παράλληλα, σχετικά με την υπαγωγή του Α.Τ. Δελφών στο αντίστοιχο της Άμφισσας, γεγονός που μεταφράζεται ως κατάργηση του πρώτου, τόνισε την υπονόμευση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου που θα προκύψει ως μοιραία συνέπεια, το οποίο αποτελεί ζωτικό οικονομικό πυλώνα του τόπου και καθοριστική παράμετρο για την προσπάθεια της αναπτυξιακής ανάταξης συνολικά του Δήμου Δελφών.

“Ο τόπος μας δεν είναι δυνατόν να αντέξει πια περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση από τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με μια σειρά άλλων κομβικών και υπαρξιακών δομών, που υποθηκεύουν το μέλλον, τις προοπτικές και τη βιωσιμότητά του. Ιδίως τη στιγμή που πρωταρχικό μέλημα και ευθύνη του Κράτους οφείλει να είναι η δραστική άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, κάτι που συνιστά εδραία κυβερνητική δέσμευση, και η θεμελίωση των προϋποθέσεων για την αναστροφή του κύματος και του κλίματος εγκατάλειψης της ελληνικής περιφέρειας. Είναι πια η ώρα να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και να λάβουμε, με όποιο κόστος, γενναίες αποφάσεις!”, καταλήγει η επιστολή-παρέμβαση του Δημάρχου Δελφών προς τις ανώτατες αρχές της χώρας και προς όλους όσοι είναι αρμόδιοι για την ιδιαίτερα δυσάρεστη αυτή τροπή για τον τόπο μας.

http://www.amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.