Ξεκινούν τα Φωκικά 2016 – Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τα “Φωκικά”, ο καθιερωμένος επι δεκαετίες κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άμφισσας, επιστρέφει στην πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών ανανεωμένος και με κυρίαρχο σημείο την επαναλειτουργία του Θεάτρου του Κάστρου της Άμφισσας μετά από αρκετά χρόνια απενεργοποίησής του, αλλά και το άνοιγμα νέων χώρων προς τους συνδημότες μας.

Το φετινό πρόγραμμα ενσωματώνει και φιλοξενεί μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων από το χώρο του πολιτισμού είτε με τη στενή είτε με την ευρεία έννοιά του, λαμβάνοντας αναπόφευκτα υπ όψιν και την οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι δημότες μας αλλά και οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συγχρόνως.

Σχεδιάστηκε ώστε να τονώσει την πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου κα με σκοπό να αποτελέσει την απαρχή μιας σταδιακής καθιέρωσης ενός διακριτού σημείου αναφοράς για τον πολιτισμό της Άμφισσας και του Δήμου Δελφών γενικότερα, που θα σέβεται και θα αντιπροσωπεύει τις παρακαταθήκες του τόπου μας και σε αυτόν τον τομέα και θα προσελκύει στην πορεία του χρόνου όλο και περισσότερους επισκέπτες σε συνδυασμό και με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και οι οποίες θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.

Το μήνυμα του Δημάρχου Δελφών για τα “Φωκικά 2016”

Αγαπητοί συνδημότες και συμπολίτες,

Επανερχόμαστε φέτος στα «Φωκικά» με διάθεση ουσιαστικής ανανέωσης. Το μεγάλο γεγονός για όλους μας είναι η επισκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου στο Κάστρο μετά από αρκετά χρόνια σιωπής. Όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες της εποχής, αλλά αντίθετα εμπνεόμαστε από αυτές και στρεφόμαστε στον Πολιτισμό.

Τον Πολιτισμό που παράγεται κυρίως από τους ανθρώπους στον ίδιο τον Τόπο, αλλά και όσους προέρχονται από αυτόν σταδιοδρομώντας σ’ άλλες Πολιτείες, χωρίς να παραλείπουμε να ανοίξουμε επιλεκτικά τη ματιά μας προς τα έξω και να εισάγουμε προτάσεις δημιουργικές και χρήσιμες για μια πιο εξωστρεφή κοινωνία, όπως αυτή στην οποία πιστεύουμε.

Τα «Φωκικά 2016» κινούνται ισορροπημένα ανάμεσα στη Μουσική, το Θέατρο και τα Εικαστικά, καθώς και τις άλλες Τέχνες, αλλά και ανάμεσα στα διάφορα πολιτιστικά σημεία της πόλης, ανοίγοντας όμως ταυτόχρονα στο κοινό και νέους χώρους, όπως το ανανεωμένο Παρκάκι του 1ου Δημοτικού Σχολείου, το αίθριο της οικίας Πανουργιά και η Αυλή της Βιβλιοθήκης «Γιώργου Γάτου».

Ευχαριστώντας θερμά τους συμπολίτες μας και τους φορείς που συνέβαλαν στο πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε, σας ευχόμαστε να ευχαριστηθείτε το φετινό κύκλο εκδηλώσεων, ο οποίος θα δώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη σε άλλες σημαντικές παρουσιάσεις από το χώρο των Εικαστικών και του Λόγου, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους.

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δήμαρχος Δελφών

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

«1ο Μουσικό Φεστιβάλ Θεάτρου Κάστρου» με τη συμμετοχή των χορωδιών Άμφισσας, Αμαρύνθου, Στειρίου και της ελαφράς ορχήστρας πνευστών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άμφισσας, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 21.00.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση με το έργο “Play on” του Rick Abbot από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε σκηνοθεσία Εύης Σταματίου, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 20.30. Τιμή εισιτηρίου 5,00 ευρώ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άμφισσας, στην Πλατεία Ησαΐα. Ώρα 21.30.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Βραδιά παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων Προσηλίου, Ελαιώνα και Δροσοχωρίου, στην Πλατεία Ησαΐα. Ώρα 21.00.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση με το έργο “Αρσενικό και παλιά δαντέλα” του Τζόζεφ Κέσερλινγκ, από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου-Λυκείου Ευπαλίου, με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ιωάννας Κατσαρού και Κατερίνας Νανοπούλου, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 20.00.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση με το έργο “Καρέκλες” του Ευγένιου Ιονέσκο από τη θεατρική ομάδα “Α-διέξοδοι”, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 21.00.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο “Ο άτυχος ψαράς” από το «Κουκλοθέατρο Λαμίας» της Αναστασίας Ξηρομερίτου και ανταλλαγή βιβλίων από τους μικρούς μας φίλους, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας, στο Παρκάκι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας. Ώρα 20.00.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

  • Υποδοχή Φλόγας των Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην Άμφισσα, στα πλαίσια της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας. Διοργάνωση Σ.Ε.Α. Άμφισσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Ώρα 19.00.

  • Συναυλία της πανσελήνου με τον ερμηνευτή Βασίλη Γισδάκη. Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι και σε Έλληνες συνθέτες από το χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 21.00. Τιμή εισιτηρίου 5,00 ευρώ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Θεατρική παράσταση με το έργο “Σύγχρονη Λυσιστράτη” από τη θεατρική ομάδα της Α ́ Λυκείου του Γ.Ε.Λ. Ιτέας, σε επιμέλεια των εκπαιδευτικών Ελένης Γκλαβάνου, Αθανασίας Γουλιώτη & Έφης Καρανάσου, στο Θέατρο Κάστρου. Ώρα 21.00.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Συναυλία “Αγάπης λόγια”. Μουσικοχορευτική διαδρομή από την Οπερέτα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τη Σοπράνο Έλλη Καρύδη και τραγουδιστές του Ωδείου Άμφισσας, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. Ώρα 20.00. Τιμή εισιτηρίου 5,00 ευρώ.

Σάββατο και Κυριακή 17-18 Σεπτεμβρίου

1ο Τουρνουά Basket «Φωκικά» με τη συμμετοχή ομάδων της ΕΣΚΑΣΕ από τον Α.Σ. «Μάκαρος», στο Κλειστό Γυμναστήριο “Χριστολιάς Καμπεράκης”.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Η βραδιά του Συλλόγου Απανταχού Αμφισσέων “Τα Σάλωνα”. Βράβευση των αριστούχων μαθητών του Γ.Ε.Λ. Άμφισσας, προβολή ιστορικών φωτογραφιών της πόλης, χορευτική βραδιά και συναυλία με το Νίκο Παπουτσή, στην Πλατεία Ησαΐα. Ώρα 20.00.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Συναυλία πνευστών και εγχόρδων από το Μητσάκειο Δημοτικό Ωδείο Άμφισσας, στον προαύλιο χώρο της Οικίας Πανουργιά. Ώρα 20.00.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

“Λευκή Νύχτα” – Εκπτωτικές προσφορές, κεράσματα και καλλιτεχνικά δρώμενα από τα καταστήματα της Άμφισσας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Αγορά της πόλης.

Σάββατο και Κυριακή 1-2 Οκτωβρίου

“Εικαστική παρέμβαση στους δημόσιους χώρους”. Ο Παναγιώτης Καργάκος και η ομάδα του εικονογραφούν ενώπιον κοινού την αυλή της Βιβλιοθήκης «Γιώργου Γάτου». Πρωί, απόγευμα και βράδυ των δύο ημερών.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Συναυλία του κουιντέτου πνευστών «SHADOW» υπό το μαέστρο Στάθη Αρβανίτη σε έργα σπουδαίων ελλήνων και ξένων συνθετών, στην Πλατεία Κεχαγιά. Ώρα 20.00.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου σκηνοθέτη Γιώργου Τζαβέλλα – Προβολή της ταινίας “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα” σε έγχρωμη έκδοση από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας, στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας. Ώρα 20.00. Τιμή εισιτηρίου 3,00 ευρώ.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του βραβευμένου για τις φωτογραφίες του από την περιοχή μας Sergei Antonishkis με τίτλο «Φωκίδα Αγάπη μου», στο Τουλασίδι της Χάρμαινας. Ώρα 19.30. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Η Πηνελόπη Σεργουνιώτη και οι “Χάριτες” σε μια μουσική συνάντηση, όπου το ρεμπέτικο ανταμώνει τη Swing, Funk και Jazz μουσική, στο Τουλασίδι της Χάρμαινας. Ώρα 21.00.

http://lamiastar.gr/index.php/topika-nea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.