Υπάρχει και η άλλη όψη του Νοσοκομείου Λαμίας…

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 08:22

 

Υπάρχει και η άλλη όψη του Νοσοκομείου Λαμίας...

Το Νοσοκομείο Λαμίας επιμένει να διατηρήσει υψηλά το επίπεδο του –Παγκοσμίου φήμης Βρετανοί Νευροχειρουργοί έρχονται σήμερ Τρίτη στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Υπάρχει και άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή, η θετική πλευρά του νοσοκομείου Λαμίας, οφείλεται βεβαίως στις ατομικές πρωτοβουλίες κάποιων γιατρών, που τιμούν τον όρκο τους και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν όρθιο αυτό το πολύπαθο Νοσοκομείο.

Την πρωτοβουλία για την πρόσκληση και την διοργάνωση της διάλεξης είχαν δυο εξαιρετικοί επιστήμονες, που ακόμα έχουμε την τύχη να βρίσκονται στο ΓΝ Λαμίας, οι κ.κ. Δημήτρης Σφύρας και Κωνσταντίνος Παπαπέτρου.  

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

«Με μεγάλη τιμή σας ανακοινώνουμε ότι οι προσκεκλημένοι Βρετανοί Νευροχειρουργοί της Νευροχειρουργικής Μονάδας του ΓΝ Λαμίας, θα δώσουν διαλέξεις στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του ΓΝ Λαμίας την Τρίτη 08 Νοεμβρίου.

Ο κος Alistair Jenkins, γνωστός φιλέλληνας Νευροχειρουργός, είναι Διευθυντής στην Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου  Royal Victoria Infirmary στο Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Νευροχειρουργικής, επίτιμος Ταμίας και Μέλος του προεδρείου της Βρετανικής Νευροχειρουργικής εταιρείας.

Είναι πρωτοπόρος και εξειδικευμένος στην χειρουργική βάσης κρανίου, της υποφύσεως, στην αγγειακή νευροχειρουργική, στην παιδιατρική νευροχειρουργική, την Λειτουργική και την Χειρουργική της επιληψίας.

Στον τομέα της έρευνας ασχολείται με την Επιληψία και την χειρουργική της επιληψίας, την Πλαστικότητα του εγκεφάλου και ιδιαίτερα τους παιδιατρικούς όγκους.

Η αγάπη του για την Ελλάδα είναι γνωστή, αφού επισκέπτεται συχνά την χώρα μας για να δώσει ομιλίες και διαλέξεις  και έχει χειρουργήσει πολλούς Έλληνες ασθενείς στο νοσοκομείο που εργάζεται.

Η κα  Claire Nicholson είναι Νευροχειρουργός Διευθύντρια στην Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Royal Victoria Infirmary στο Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας.

Είναι βραβευμένη για τις εργασίες της σε διάφορους τομείς της ιατρικής και της Νευροχειρουργικής ιδιαίτερα. Ασχολείται με την εκπαίδευση των φοιτητών και των νέων Ιατρών. Πιστεύει στην διασύνδεση τμημάτων και κλινικών σε διαφορετικά νοσοκομεία ακόμη  και χώρες ώστε να δημιουργούνται ευκαιρίες για εξειδικεύσεις στους ιατρούς όπως και στον εμπλουτισμό των εμπειριών τους.

Είναι εξειδικευμένη στην παιδιατρική νευροχειρουργική την χειρουργική της επιληψίας, την χειρουργική των κινησιακών διαταραχών, του πόνου και στην χειρουργική της υπόφυσης.

Οι ανωτέρω ιατροί θα δώσουν διαλέξεις με θέματα:

  • Paediatric Head and Spinal Injuries

  • Neuromodulation for Pain

  • Management of Intracranial Aneurysms

Οι ομιλίες θα είναι στην Αγγλική γλώσσα, Και θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα της Βιβλιοθήκης στον δεύτερο όροφο του ΓΝ. Λαμίας την Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2016, στις 12:00 μμ».

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.