Ολοι μαζί στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης: Ξεκινούν οι παραστάσεις για το Ψέμα στο Ψέμα ΒΙΝΤΕΟ

Οπως δήλωσε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη «Οταν υπάρχει αγάπη για τον τόπο σου, όλα γίνονται»

Υπό την Ομπρέλα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, οι ερασιτεχνικές ομάδες του Αριστοφανή και των Σκηνοβατών παρουσιάζουν το Ψέμα στο Ψέμα για πρώτη φορά όλοι μαζί! Η είδηση λοιπόν δεν ήταν ότι το ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει μια παράσταση αλλά ότι τρεις φορείς ενώθηκαν και θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο την παράστασή τους. Οπως άλλωστε είπαν και οι ίδιοι: «Κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και καιρό…»

Συνέντευξη τύπου για την αστυνομική κωμωδία «Ψέμα στο Ψέμα», που ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας αύριο, Σάββατο 12 , KΚυριακή 13 και Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Λαμίας «Αριστοφάνης»και τη Θεατρική Ομάδα Λαμίας «Σκηνοβάτες», έδωσαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη με συντελεστές της παράστασης όπως οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Οδυσσέας Γκοτζαμάνης και Σωτήρης Τσιρώνης.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την παράσταση:

«Η αδιαπραγμάτευτη θέση της Δημοτικής Αρχής για αμέριστη υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης εκφράζεται και μέσα από τη λειτουργία της Ερασιτεχνικής του Σκηνής.

Προσπαθώντας να αγκαλιάσουμε κάθε αξιόλογη θεατρική δημιουργία και να προβάλουμε όλες τις προσπάθειες που αναπτύσσονται στην πόλη μας και προτείνουν κάτι νέο και σύγχρονο, υποδεχόμαστε φέτος στην Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης την αστυνομική κωμωδία «Ψέμα στο ψέμα» που ανεβαίνει σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Λαμίας «Αριστοφάνης» και τη Θεατρική Ομάδα Λαμίας «Σκηνοβάτες». Συνεργασία που ενεργοποιεί το καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου μας και δίνει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα δημιουργικής σύμπραξης σε δύο θεατρικά εργαστήρια της Λαμίας υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η ελπίδα όλων μας βρίσκεται στα όνειρα και στο πείσμα των νέων ανθρώπων που δεν το βάζουν κάτω αλλά, κόντρα στις αντιξοότητες, βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να πραγματοποιούν τα όνειρά τους και να συνεχίζουν το έργο τους .

Εμείς σαν Δημοτική αρχή, δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε δίπλα τους, να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες τους και να διατρανώνουμε, για ακόμη μια φορά, πως ο Πολιτισμός είναι η ταυτότητα και το μέλλον αυτής της χώρας.»

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις.  Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις αναδύονται στην επιφάνεια οι πιο βαθιές αλήθειες. Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα τροχαίο ατύχημα. Μία παρεξήγηση όμως, κάνει το ζευγάρι να πιστέψει πως οι αστυνομικοί αναφέρονται στον θάνατο της σκυλίτσας τους. Το κύριο στοιχείο του έργου είναι οι απανωτές παρεξηγήσεις που δίνουν ώθηση στην υπόθεση. Το ηθικό μήνυμα του έργου: «Χίλιες φορές μια δυσάρεστη αλήθεια από το καλύτερο ψέμα».

 

Μετάφραση: Παύλος Χαϊκάλης

Σκηνοθεσία: Ομαδική
Σκηνικά: Σπύρος Κουδουνάς – Στάθης Τσιγάνης

Επιμέλεια Κοστουμιών: Δήμητρα Σούλιου
Φωτισμοί: Αλέξης Τριανταφύλλου
Μουσική σύνθεση:  Αλέξανδρος Τσιμέκας

    Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης: 

Γκόμπελ: Στάθης Τσιγάνης

Μπλαντ: Οδυσσέας Γκοτζαμάνης

Στηβ Τζέιμς: Σωτήρης Τσιρώνης

Γκάρσον Κόνερ: Δήμητρα Σούλιου

Μπαλταζάρ Κόνερ: Σπύρος Κουδουνάς

Σάντυ: Μάκης Σταμουλαράς

Κάρολ Α΄: Κατερίνα Γιαννακοπούλου

Κάρολ Κόνερ: Βαλέρια Ντελή

Παραστάσεις θα δοθούν στις  12, 13 και 14 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5€ γενική είσοδος.

Ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Δευτέρα στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 33325.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.