Ράλλυ Λαμίας: Ετοιμαστείτε! Έρχεται ο τελικός πανελλήνιου κυπέλλου ασφάλτου

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 11:49

 

Ράλλυ Λαμίας: Ετοιμαστείτε! Έρχεται ο τελικός πανελλήνιου κυπέλλου ασφάλτου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα ενόψει του Τελικού του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λαμίας στις 26-27 Νοεμβρίου και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στέλνουν το δικό τους μήνυμα-καλωσόρισμα στον αγώνα!

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Λαμίας, αγώνα που θα φιλοξενήσει τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου στις 26-27 Νοεμβρίου πλησιάζει.

Την ευθύνη της Οργάνωσης του Τελικού, έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας” (Α.Λ.Α.Λ.)  και οι άνθρωποί του προετοιμάζονται εντατικά, ώστε τα πάντα να είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις αγωνιστικές διοργανώσεις του Σωματείου. Το Ράλλυ Λαμίας θα ξεκινήσει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με τη διεξαγωγή της γνωστής Ειδικής Διαδρομής “Μπράλος”, που φέτος μετατρέπεται σε “Μπράλος-Σκαμνός” και για πρώτη φορά, θα έχει μήκος 15,6 χιλιομέτρων, διασχίζοντας και το ομώνυμο χωριό. Μάλιστα, η διαδρομή θα επαναληφθεί λίγο αργότερα ως νυχτερινή, με τους ήχους και το φωτισμό των αγωνιστικών αυτοκινήτων, να φέρνουν στο νου τον Μπράλο παλαιότερων εποχών. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Ράλλυ Λαμίας περιλαμβάνει από ένα πέρασμα στις Ειδικές Διαδρομές Καλοσκοπή και Παύλιανη, με μήκος 13,17 και 15,2 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την Υπερειδική Διαδρομή “Άγιος Λουκάς”, που διεξήχθη με επιτυχία για πρώτη φορά το 2015, μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Οι προσπάθειες και ιδέες της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν δίχως τη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας, καθώς ο Δήμος Λαμιέων είναι  ο Μεγάλος Οικοδεσπότης του γεγονότος που θα διεξαχθεί κατά 80% εντός των διοικητικών του ορίων, ενώ παράλληλα είναι Συνδιοργανωτής του αγώνα. Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος έχει βοηθήσει τα μέγιστα, βελτιώνοντας-επισκευάζοντας το δρόμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η Ειδική Διαδρομή “Μπράλος-Σκαμνός” που θα διεξαχθεί με αυτό το μήκος για πρώτη φορά.  Σημειώνεται πως πέραν του Δήμου Λαμιέων, τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος όσο και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, εμπλέκονται ενεργά στο Ράλλυ Λαμίας με τον πολύ σημαντικό ρόλο του Συνδιοργανωτή.

Το γεγονός ότι το Ράλλυ Λαμίας αποτελεί ταυτόχρονα τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου, στοιχείο που υποδηλώνει τη βαρύτητα του αγώνα. Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) προχώρησε φέτος σε μια διαφοροποίηση του Κυπέλλου Ασφάλτου, αλλάζοντας τη μορφή του σε σύγκριση με ότι είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, αντί για έναν ενιαίο θεσμό με συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, δημιουργήθηκαν Περιφερειακά Κύπελλα Ασφάλτου ανά περιοχή (Βορείου Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Κρήτης) με δική τους σειρά αγώνων και ξεχωριστή βαθμολογία, η οποία διαμόρφωσε ταυτόχρονα και  τη βαθμολογία του Κυπέλλου Ασφάλτου ενόψει του Τελικού της Λαμίας.  Οι αγώνες όλων των Περιφερειακών Κυπέλλων έχουν ολοκληρωθεί, οπότε υπάρχει εικόνα τόσο για τη βαθμολογία πριν τον Τελικό της Λαμίας, όσο και για τα πληρώματα που πληρούν τις προδιαγραφές της προκήρυξης ώστε να βαθμολογηθούν στα Περιφερειακά Κύπελλα και να διεκδικήσουν το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ.

Με βάση λοιπόν την σχετική προκήρυξη της ΕΠ.Α., ο Τελικός του Κυπέλλου Ασφάλτου στη Λαμία προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου με συντελεστή 2, το οποίο σημαίνει πως οι βαθμοί που θα κερδίσουν τα πληρώματα στον αγώνα θα πολλαπλασιαστούν επί δύο (το πλήρωμα που θα λάβει τους βαθμούς του πρώτου θα κερδίσει 50 βαθμούς, το πλήρωμα που θα λάβει τους βαθμούς του δεύτερου θα κερδίσει 36 βαθμούς κ.ο.κ.). Στον Τελικό της Λαμίας μπορούν να συμμετάσχουν και πληρώματα που δεν έχουν ακολουθήσει κάποιο Περιφερειακό Κύπελλο, τα οποία θα καταταγούν κανονικά ως προς τον αγώνα, όμως δε θα βαθμολογηθούν, αφού η βαθμολογία θα υφίσταται μόνο για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης για το Κύπελλο Ασφάλτου. Το σκεπτικό της ΕΠ.Α. πίσω από αυτή την απόφαση στην αρχή της χρονιάς, ήταν η διατήρηση του ενδιαφέροντος μέχρι τέλους, ώστε πολλά πληρώματα που έχουν περάσει στον Τελικό μέσω των Περιφερειακών Κυπέλλων, να μπορούν να διεκδικήσουν τη διάκριση.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Λαμίας θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Karellis Group (Επίσημος Διανομέας και Επισκευαστής Citroen, Isuzu, Jeep, Lancia, Peugeot, Skoda στη Λαμία), ενώ το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο  έξω από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.) όπου θα στεγαστούν  το Service Park και το Park Ferme. Η Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου θα στεγαστούν δίπλα στην έξοδο του Service Park, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS που στηρίζει τον αγώνα όντας ένας από τους Χορηγούς. Ο Τερματισμός, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα έχει πανηγυρικό τόνο και θα διεξαχθεί στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, την Πλατεία Ελευθερίας, μετά από 5 Ειδικές Διαδρομές μήκους 63,35 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται, πως η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 21:00.

Χορηγοί του Ράλλυ Λαμίας είναι όπως προαναφέραμε η εταιρεία Ντότσικας ΕΤΑΣΕ-ENEOS, οι εταιρείες Peugeot Autokar, Vento Cafe και η Yacco-Λιπαντικά, που δίνει μάλιστα την ονομασία της στην Υπερειδική Διαδρομή με την οποία θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει με κάθε τρόπο τη διοργάνωση του Ράλλυ Λαμίας και παρακάτω, ακολουθούν οι χαιρετισμοί που απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος και  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, καλωσορίζοντας τον Τελικό του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ στη Λαμία!

Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας):

“Φίλες και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

Το Ράλλυ Λαμίας είναι για ακόμη μία φορά γεγονός. Εδώ, στην Καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, φιλοξενούμε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, μιας και αυτός αποτελεί και τον Τελικό του Πανελληνίου Κυπέλλου Ασφάλτου για το 2016, κλείνοντας συγχρόνως την αυλαία του μηχανοκίνητου αθλητισμού πανελλαδικά.  Έναν αγώνα με δοκιμασμένες ειδικές διαδρομές που αποζημιώνουν τόσο τους συμμετέχοντες οδηγούς, όσο και τους θεατές. Αλλά και έναν αγώνα άρτιο οργανωτικά, με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας να αποτελεί εγγύηση για μία άψογη από όλες τις απόψεις διοργάνωση.  Αγαπημένη δική  μου διαδρομή, αυτή του Αγίου Λουκά, που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά μέσα στην πόλη της Λαμίας, προσφέροντας απλόχερα θέαμα υψηλού επιπέδου.  Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΛΑΛ για τη διοργάνωση ακόμη ενός σπουδαίου αγώνα, αλλά και για την πολυετή δράση της στη Φθιώτιδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στα συμμετέχοντα πληρώματα και σας καλώ όλους να τους προσφέρετε το πιο θερμό σας χειροκρότημα.”

Ευθύμιος Καραΐσκος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας):

“Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση του Ράλλυ Λαμίας, ενός αγώνα με σημαίνουσα ιστορία και πορεία, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και την ευκαιρία να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση μιας αξιόλογης προσπάθειας. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις διοργανώσεις  της ΑΛΑΛ  και ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση τους μιας και μέσα από αυτές ο τόπος μας γεμίζει ζωή, προβάλλεται, αναδεικνύεται και κάνει βήματα ανάπτυξης. Φέτος το Ράλλυ Λαμίας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αποτελεί τον τελικό σταθμό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και  προσελκύει στην περιοχή μας επισκέπτες οι οποίοι  θα έχουν  την ευκαιρία να  την γνωρίσουν από κοντά. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και ελπίζω η συνεργασία μας με την ΑΛΑΛ σε αντίστοιχα εγχειρήματα να έχει συνέχεια.”

Νίκος Σταυρογιάννης (Δήμαρχος Λαμιέων):

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω τη διοργάνωση του Ράλλυ Λαμίας, που αποτελεί τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου που θα κρίνει τους Κυπελλούχους Ασφάλτου του 2016 και θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου. Χαιρετίζω παράλληλα την πραγματοποίηση στο Δήμο μας, που είναι γνωστός για την μεγάλη του παράδοση σε παρόμοιους αγώνες, της ασφάλτινης υπερ-ειδικής διαδρομής “Άγιος Λουκάς” αλλά και της ειδικής διαδρομής “Μπράλος-Σκαμνός”, η οποία θα έχει μήκος 15,6 χιλιομέτρων και θα προσφέρει τη διπλή πρωτοτυπία μιας καινούργιας και ταυτόχρονα νυχτερινής ειδικής διαδρομής, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια την πασίγνωστη και αγαπημένη Παύλιανη. Είμαι σίγουρος ότι η γνώση, το μεράκι αλλά και η μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας σε διοργανώσεις αγώνων υψηλών προδιαγραφών σε επίπεδο οργάνωσης, θεάματος και ασφάλειας, θα αποτελέσουν την καλύτερη εγγύηση για το πλούσιο και ασφαλές θέαμα που θα απολαύσουν οι θεατές.   Εύχομαι στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες στο Ράλλυ Λαμίας καλή επιτυχία, αλλά και στους πολλούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο Δήμο Λαμιέων, που αποτελεί και τον μεγάλο οικοδεσπότη του αγώνα, να απολαύσουν μια ξεχωριστή και αξέχαστη εμπειρία.

Ιστοσελίδα:http://www.alal.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.