Ξεκινάει το δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Μαρ 2, 2017

 Το δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι γεγονός και αρχίζει αύριο. Θα παρευρεθούν 250 και πλέον προσωπικότητες για να συζητήσουν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας

 

Δημήτρης Λιάκος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Βασίλης Λεβέντης είναι μερικοί μόνο από τους ομιλητές του φετινού οικονομικού συνεδρίου

Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 17.30, η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Στο μοναδικό για την χώρα μας συνέδριο το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου θα παρευρεθούν 250 και πλέον προσωπικότητες για να συζητήσουν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας.

Θα συμμετάσχουν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα συνομιλήσουν επί σκηνής ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος με το μέλος της επιτροπής οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης και πρόεδρο του think-tank «Walter Eucken Institute» Δρ. Lars Feld.  Η συζήτηση αυτή θα ακολουθήσει την συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον Παύλο Τσίμα.

Στην ίδια αίθουσα, λίγες ώρες μετά, σε μια σημαντική συνέντευξη επί σκηνής θα καταθέσει και το πως βλέπει το μέλλον της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η συζήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Πολίτη αμέσως πριν την μεγάλη διεθνή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης .

Την ημέρα κλείνει εντυπωσιακά σε ξεχωριστή εκδήλωση η συνομιλία επί σκηνής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διεθνούς φήμης ιστορικό και καθηγητή στο Harvard Niall Ferguson.

Σε συνεντεύξεις επί σκηνής απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της χώρας θα βρεθούν η Αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Το όραμα για τον τουρισμό της χώρας και την προσφορά του στην γενική ευημερία θα παρουσιάσουν σε ξεχωριστές συνεντεύξεις ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Ενώ εξίσου σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις για την ενεργεία του Διευθύνοντα για την Ελλάδα του TAP Ricard Scoufia και για το ασφαλιστικό του Διευθύνοντα Συμβούλου της Eurolife , Αλέξανδρο Σαρηγεωργίου.

Όπως είναι φυσικό τα μάτια όλων είναι στραμμένα στα πάνελ που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, στη σύνδεση χρέους και ανάπτυξης, στο μέλλον του Τραπεζικού συστήματος και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολύ-συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται σε 3 διαφορετικούς χώρους. Ειδικά την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες σε 5 αίθουσες ενώ αρκετές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του Φόρουμ.

Πολλές συνεδρίες του Φόρουμ θα μεταδοθούν live μέσα από το επίσημο site του συνεδρίου και το κανάλι του Delphi Economic Forum στο YouTube.
Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr η τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.