”ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Δ.ΔΕΛΦΩΝ – ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Σε νέα απόφαση ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων προχώρησε ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος.

“Εκτός” ο Νίκος Μολιώτης, νέος αντιδήμαρχος ο Ιωάννης Γεωργίου.

Ποιες αρμοδιότητες αναλαμβάνουν οι αντιδήμαρχοι, αναλυτικά.

.

Λουκάς Αναγνωστόπουλος: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά του στη Δημοτική Ενότητα Δελφών, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Παράλληλα έχει και την προεδρεία της Οικονομικής Επιτροπής.

Αριστείδης Αγγελόπουλος: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά του στη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας.

Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά της στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη της α) το Αυτοτελές Τμήμα Εμπορίου, Καταστημάτων και Επιχειρήσεων, β) το Αυτοτελές Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας και Κτηνοτροφίας αλλά και γ) τη Διεύθυνση Πολεοδομίας (Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης).

Μαρία Ανδρεοπούλου: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά της στη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη της τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Νεκτάριος Μίχος: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά του στη Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας, ενώ θα έχει υπό την εποπτεία και ευθύνη του α) το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας, δια βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και β) το Αυτοτελές Τμήμα Τουρισμού. Παράλληλα έχει και την προεδρεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αθανάσιος Τσονάκας: Διατηρεί την κατά τόπο αρμοδιότητά του στη Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου.

Ιωάννης Γεωργίου: Αναλαμβάνει την κατά τόπο αρμοδιότητά του στις Δημοτικές Ενότητές Γραβιάς και Παρνασσού.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος θα έχει την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής και της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Αγγελόπουλο.

.

Από τον “ανασχηματισμό”, πέραν της απομάκρυνσης του Νικολάου Μολιώτη και την αντικατάστασή του από τον Ιωάννη Γεωργίου, υπάρχει και σημαντική ανακατανομή αρμοδιοτήτων.

Σημαντικότατη αλλαγή αποτελεί η Διεύθυνση Πολεοδομίας (πλέον Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης) που μέχρι χθες ήταν αρμοδιότητα του Νίκου Μολιώτη. Η Διεύθυνση αυτή περνά στην Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, η οποία πλέον την αναλαμβάνει ως μια από τις πιο “ιδιαίτερες” Διευθύνσεις λόγω του πλήθους αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων που περιλαμβάνει.Επίσης η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών που μέχρι χθες ήταν αρμοδιότητα του Νεκτάριου Μίχου, περνά στον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος προφανώς θέλει να αναλάβει τα ηνία και να “τρέξει” το θέμα των έργων, στο οποίο η δημοτική αρχή θα πρέπει πλέον να κάνει τεράστια άλματα. Τέλος, σημαντική αλλαγή είναι και η μεταβίβαση του Αυτοτελούς Τμήματος Τουρισμού στο Νεκτάριο Μίχο.

Στις “λεπτομέρειες” που πρέπει να αναφερθούν είναι και οι μάχες που πρέπει να δώσει ο νέος αντιδήμαρχος Ιωάννης Γεωργίου (λόγω χωρικής αρμοδιότητας) για την μείωση των αντικειμενικών αξιών σε Λιλαία και Επτάλοφο, με όπλο τις σχετικές απόφάσεις του ΣτΕ, αν όντως αποφασιστεί να εκπροσωπήσει ο ίδιος το Δήμο Δελφών. Την πρώτη “μάχη” έδωσε προ ημερών ο Νίκος Μολιώτης στην επιτροπή που συστάθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για την περίπτωση της Πολυδρόσου, τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Διαβάστε αναλυτικά την Απόφαση ορισμού αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εδώ: 664ΔΩ9Θ-ΨΤΞ

O νέος αντιδήμαρχος, Ιωάννης Γεωργίου

http://www.amfissapress.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.