Την Κυριακή το εντυπωσιακό ITI EPIC στην Παύλιανη!

  Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 17:04

Την Κυριακή το εντυπωσιακό ITI EPIC στην Παύλιανη!

Δύο μέρες μόνο μας χωρίζουν από το ραντεβού με το κορυφαίο αγώνα ποδηλασίας βουνού στην Ελλάδα, το ITI EPIC 2017!

O αγώνας διεξάγεται για έβδομη συνεχή χρονιά και έρχεται να αποδείξει ότι το νούμερο ένα συστατικό για έναν κορυφαίο αγώνα mtbείναι η τοποθεσία διεξαγωγής του, το βουνό της Οίτης, με επίκεντρο την όμορφη Παύλιανη και διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Μεγάλη θα είναι η προσέλευση των αθλητών, συνοδών και των ομάδων υποστήριξης. Ο φετινός αγώνας υπολογίζεται ότι θα έχει 350 συμμετοχές σε τρεις διαδρομές και σε δέκα κατηγορίες!Όπως κάθε χρόνο, οι αγωνιζόμενοι αναμένεται να έρθουν αντιμέτωποι με μοναδικής ομορφιάς τοπία και κορυφαίας σχεδίασης διαδρομές που φτάνουν σε σημεία του βουνού τα οποία είναι πραγματικά ανέγγιχτα από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

O αγώνας αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερος από αυτόν της προηγούμενης χρονιάς παρουσιάζοντας τις παρακάτω αλλαγές:

– Μεγάλη και μεσαία διαδρομή δέχθηκαν αλλαγές στα πρώτα χιλιόμετρα τους, καθώς το πρώτο μονοπάτι έχει νέα και πιο ενδιαφέρουσα χάραξη, κάνοντάς τες καλύτερες αλλά και λίγο πιο προσιτές! Πλέον η μεγάλη έχει μήκος 57 χιλιόμετρα και 35 η μεσαία.

– Τεράστιες είναι οι αλλαγές και στη μικρή διαδρομή που πλέον δεν αποτελεί ξεχωριστή διαδρομή, αλλά κομμάτι των μεγαλύτερων! Καταργείται λοιπόν η παλιά “19άρα” με μία καινούργια 20 χιλιομέτρων που είναι συντόμευση των μεγαλύτερων διαδρομών και διασχίζει δύο από τα κυρίως μονοπάτια του ITI EPIC. Πλέον δεν είναι μια απλή entry level διαδρομή, αλλά μία αυθεντική epic διαδρομή με λιγότερα χιλιόμετρα!

Οι εκκινήσεις των αθλητών θα δοθούν σταδιακά από τις 10:30π.μ μέχρι τις 11:00 π.μ ενώ οι απονομές όλων των κατηγοριών θα πραγματοποιηθούν στις 4.00μ.μ.

Παράλληλα, το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης για την Οίτη, πουβρίσκεται απέναντι από τη γραμματεία του αγώνα,θα είναι ανοιχτό για τους αθλητές και επισκέπτες του ITI EPIC, με ελεύθερη είσοδο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου και της Κυριακής.

Λεπτομέρειες για την διεξαγωγή του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στο www.mtb.itiepic.gr.

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.