Περίπατος στην Πλάκα με …Δωριείς . Κώστας Στοφόρος

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

 Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23 , Πλάκα – Στάση Μετρό Ακρόπολη) σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος» σας προσκαλεί σε έναν διαφορετικό λογοτεχνικό περίπατο όπου θα περπατήσουμε στην Πλάκα και θα ζωντανέψουμε τις σελίδες ενός βιβλίου!

 

Με αφορμή το μυθιστόρημα του Κώστα Στοφόρου, Η πέμπτη πόλη των Δωριέων –περιπέτεια στη Γκιώνα, και ξεκινώντας από το Μουσείο, θα περιπλανηθούμε στα στενά της Πλάκας, θα ανέβουμε στα Αναφιώτικα, θα επισκεφθούμε το σπίτι του Σεφέρη και του Παλαμά, θα γνωρίσουμε την πόλη και την ιστορία της.

 

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ  και περιλαμβάνει και ένα αντίτυπο του βιβλίου.

 

Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Η υπόθεση

Μεγάλη Εβδομάδα σε ένα χωριό της Γκιώνας

Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον «Κώδικα της Λέρου», βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο, καλά κρυμμένο μυστικό:

Μια πόλη της εποχής των Δωριέων που κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν για πάντα. Τα παιδιά θα προσπαθήσουν  να σταματήσουν την καταστροφή

Στην προσπάθειά τους αυτή, θα έχουν συμπαραστάτη τον αστυνόμο Παπαγεωργίου που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός παλιού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν είναι κυριολεκτικά θανάσιμοι…

Ένα μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που συχνά θυσιάζονται στον βωμό ενός πρόσκαιρου κέρδους

Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί  η Άνοιξη και το Ελληνικό Πάσχα με τις παραδόσεις, την κατάνυξη και τις χαρές του. Θα γνωρίσουμε τη φύση και την ιστορία, θα ανακαλύψουμε τι κρύβει το παρελθόν.

Όμως μέσα σε αυτό το παραμυθένιο περιβάλλον θα ανθίσει και η πρώτη αγάπη…

 

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, «το βιβλίο αυτό είναι προϊόν μυθοπλασίας. Μην αναζητήσετε την πέμπτη πόλη των Δωριέων. Υπάρχει μόνο στη φαντασία μου. Ωστόσο η καταστροφή της Γκιώνας, που συντελείται εδώ και δεκαετίες, είναι πραγματική. Είναι ένα έγκλημα εναντίον της φύσης…  Ελπίζω να αποτελέσει έναυσμα ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε όσα συμβαίνουν στην Γκιώνα. Να ξυπνήσει κάποιους από τον «αιώνιο ύπνο» τους, και επιτέλους να αναδειχτεί η ιστορική μας κληρονομιά….»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.