ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

Ξεκινάει την Κυριακή 16 Ιουλίου στους Δελφούς το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Το εργαστήριο φέτος έχει θέμα «Χορός: Ύλη και Έννοια» όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα. Τη διεύθυνση του εργαστηρίου έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός με τη συνεργασία της Γερμανίδας σκηνογράφου και ενδυματολόγου Andrea Schmidt-Futterer και του Ρώσου θεωρητικού Dmitry Trubotchkin. Masterclass θα πραγματοποιήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.

Οι σπουδαστές που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν είναι οι: Ιωάννα Αγγελοπούλου, Νέλη Αλκάδη, Μαρία – Νεκταρία Αντωνίου (Κύπρος), Μελαχρινός Βελέντζας, Λάμπρος Γραμματικός, Ζωή Δρακοπούλου, Κωνσταντίνος Θωμαΐδης, Εύα Καλομοίρη, Μαρία Καραζάνου, Σάντρα Λειβαδάρα, Ισαβέλλα Μαργαρά, Φοίβος Μαρκιανός, Φωτεινή Ματζόγλου, Πέτρα Μαυρίδη, Έλιο Φοίβος Μπέικο, Μαρία Μπρανίδου, Αντώνης Πριμηκύρης, Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, Ραφίκα Σάουις, Βικτώρια Φώτα, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Morana Novosel (Κροατία), Ada Pop Simona (Ρουμανία), Iris Wester (Ολλανδία), Gilda Vishki (Ιράν). Η συμμετοχή της τελευταίας γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ιράν.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα στο πρόγραμμά τους και την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Άλκηστη» στην Επίδαυρο.

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος του Εθνικού Θεάτρου είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που δημιούργησε, συντονίζει και ενισχύει οικονομικά το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εκπαίδευση στο αρχαίο δράμα ανθρώπων του θεάτρου που ανήκουν σε διαφορετικές βαθμίδες και κατηγορίες, την εξοικείωση του ευρύτερου κοινού με το είδος και την ανάπτυξη συνθηκών συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου από διαφορετικές χώρες με έμφαση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Οι εργασίες του Εργαστηρίου θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουλίου.

(ΑΠΕ)

http://www.lamiakos-typos.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.