Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το Γυμνάσιο Λύκειο Γραβιάς….

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το Γυμνάσιο Λύκειο Γραβιάς και την πρόσφατη απόφαση του περιφερειακού Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , θα ήθελα να καταθέσω την δικιά μου άποψη την οποία εξέφρασα και δημόσια στη συνέλευση γονέων & κηδεμόνων στην Γραβιά.

Η διαφορετική στάση κάποιων οικογενειών να επιλέγουν άλλα σχολεία απο αυτά που ορίζονται ως σχολεία υποδοχής, είναι ένα θέμα το οποίο εμείς δεν μπορούμε να αποτρέψουμε με τρόπους εξαναγκασμού ή δίωξης προς αυτές. Αυτό είναι κάτι που έχω υποστηρίξει και στο παρελθόν και συνεχίζω να το πιστεύω.
Δεν μπορεί όμως η επιλογή αυτή, οσο σεβαστή είναι, να γίνεται το κύριο κριτήριο μιας υπηρεσιακής απόφασης που νομιμοποιεί μια διαδικασία που και σύννομη βάση δεν έχει αλλά φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση μια ολόκληρη κοινωνία.
Το σχολείο υποδοχής για τα παιδιά της Πολυδρόσου ειναι το σχολείο του Δήμου μας το Γυμνάσιο Λύκειο Γραβιάς.
Το δρομολόγιο που νομιμοποιείται να επιδοτείται απο την Περιφέρεια είναι αυτό που μεταφέρει τα παιδιά προς το σχολείο υποδοχής.
Ας σεβαστούν όλες οι πλευρές τα όσα πρέπει να ισχύουν ώστε να μην υπάρχει καμία περαιτέρω αποδυνάμωση των σχολειων του τόπου μας.
Ο Δήμαρχος Δελφών με επιστολή του προς τον περιφερειακό Διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης του δηλώνοντας οτι θα στραφεί ακόμα και νομικά κατά αυτής.

Η Αντιδήμαρχος Δήμου Δελφών
Μαιρη Ανδρεοπουλου

http://karteria1.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.