Επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ιστορική γραμμή σε Παρνασσό και Οίτη

  Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 09:37

Επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ιστορική γραμμή σε Παρνασσό και Οίτη

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα θέματα που θα την απασχολήσουν είναι και η τελευταία επιστολή που έστειλε στην εταιρία ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου την οποία και προσυπογράφουν ο Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, η Αντιδήμαρχος Δελφών, Μαίρη Ανδρεοπούλου και ο Πρόεδρος της ΤΚ Μπράλου, Ηλίας Καρμίρης.

Θέμα της επιστολής η αξιοποίηση της ιστορικής γραμμής, που για λίγες ακόμη ημέρες θα εξυπηρετεί τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέσω της ορεινής έκτασης μεταξύ Παρνασσού και Οίτης.

Διαβάστε τη σχετική επιστολή:

Κάθε μεγάλο έργο που βελτιώνει τις μεταφορές στην  πατρίδα μας, τις περισσότερες φορές βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των πολιτών και από την άποψη αυτή είμαστε ικανοποιημένοι.

Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε σαν ισχυρό τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέας – Λιανοκλαδίου, μετά από 110 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως ο σιδηρόδρομος στο ορεινό τμήμα που σας περιγράφουμε , εξυπηρετεί μονοπωλιακά την περιοχή μας, δεδομένης της απουσίας του ΚΤΕΛ και της μεγάλης απόστασης της περιοχής μας από την εθνική οδό. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως πάνω από 20 Δήμοι και Κοινότητες της περιοχής μας, ίσως μείνουν χωρίς συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, τόσο προς Αθήνα όσο και προς Λαμία-Θεσσαλονίκη.

Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για όλους τους Έλληνες, κατανοείτε πως είναι σχεδόν αδύνατο οι πολίτες μας, να καταβάλλουν οικονομικό αντίτιμο έως Τιθορέα, μεγαλύτερο από το σιδηροδρομικό κόμιστρο έως Αθήνα, για να χρησιμοποιήσουν το τραίνο από την νέα χάραξη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε το αίτημά μας με θετικό πνεύμα και σαν σιδηροδρομικός με ανάλογη ευαισθησία , για να συνεχίσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας να εξυπηρετούνται από το τραίνο.

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μπράλου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανδριτσόπουλος Γεώργιος

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.