941.000€ για Παρνασσό και Οίτη από ΓΓΕΤ

FEBRUARY 16, 2018 

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα «Επαυξημένη Περιήγηση στον Παρνασσό και στην Οίτη» ύψους 941.000€ από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (αρ. έγκρισης ΕΤΔΕ-ΕΣΑΚ 402/1-2-2018-ΓΓΕΣ) με πρόταση που υπέβαλε η σύμπραξη Εταιρειών-Ερευνητικών Φορέων : Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΗΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΟΑΣΕ, “ΑΘΗΝΑ” (Ερευνητικό Κέντρο), ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”(IMΔΟ), INDIGITAL AE, ΙΕΛ- Πανεπιστήμιο Ξάνθης, για την ανάδειξη του Παρνασσού και της Οίτης.

Το πρόγραμμα αφορά την ψηφιοποίηση της χλωρίδας, των μονοπατιών και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και την ανάδειξή τους με σύγχρονες τεχνικές και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Η πρόταση υπεβλήθηκε στον Α’ κύκλο Προκήρυξης του Προγράμματος Έρευνα Τεχνολογική Ανάπτυξη Καινοτομία «ΕΡΕΥΝΩ-
ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Αναφερόμενος στην έγκριση του Προγράμματος «Επαυξημένη Περιήγηση στον Παρνασσό και Οίτη» ύψους 941.000€, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ και Δήμαρχος Δελφών κ. Θ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται, συνδυασμένες δράσεις, συνέργειες, συγκέντρωση πόρων σε μια περιοχή και συνεργασίες της Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα «Επαυξημένη Περιήγηση στον Παρνασσό και στην Οίτη»συνδυάζεται άριστα με το Πρόγραμμα CLLD-LEADER ύψους 5.346.290,60€ που υλοποιεί η Αναπτυξιακή μας Εταιρεία την περιοχή. “Δημιουργούμε συνέργειες για την ανάδειξη και προβολή της ταυτότητας της περιοχής «στο εξωτερικό της περιβάλλον» και συνεχάρη, τον Δ/ντη και το στελεχικό δυναμικό της Εταιρείας ΟΑΣΕ για τις άοκνες προσπάθειες σχεδιασμού και στήριξη της αναπτυξιακής στρατηγικής για τις ορεινές περιοχές της περιφέρειας, καθώς και τους συμπράττοντες φορείς για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου”, κατέληξε ο Θαν. Παναγιωτόπουλος.

Ο Δ/ντης του ΟΑΣΕ Βας.Τσιτσίριγκος αναφέρει ότι «….το Πρόγραμμα Επαυξημένη Περιήγηση στον Παρνασσό & Οίτη, θα δίδει αναλυτικές πληροφορίες στους «καταναλωτές και χρήστες της περιοχής», και να προβάλει μια περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (Παρνασσός και Οίτη). Μετά την έγκριση του προγράμματος CLLD-LEADER στην περιοχή Παρνασσού και Οίτης, έχουμε την έγκριση ενός δεύτερου προγράμματος που χρεώνεται στα θετικά της εταιρείας μας, πρωτίστως όμως είναι ένα «κέρδος» για την περιοχή. Διότι σε μια περιοχή Τουριστικού-Οικοτουριστικού προορισμού (Παρνασσός & Οίτη), συγκεντρώνονται και εστιάζονται πόροι στην ανάδειξη του περιβάλλοντος, στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, στην απασχόληση …».

http://www.amfissaface.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.