Συνεργασία Δήμου Δελφών-Enterprise Greece

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δελφών και του Enterprise Greece (Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου

                                       

 

Δελφοί, 3 Μαρτίου 2018

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, κ. Ηλία Αθανασίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη εκτάσεων της επικράτειας του Δήμου Δελφών. Ειδικότερα, η κοινή αναπτυξιακή αυτή πρωτοβουλία για την ολιστική τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, μεταξύ του Δήμου Δελφών και του Enterprise Greece, επισφραγίστηκε στο πρώτο της στάδιο με τη συνυπογραφή του πρωτοκόλλου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Delphi Economic Forum 2018.

Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι κυρίως η αξιοποίηση ακινήτων της περιουσίας του Δήμου, έτσι ώστε να διευρυνθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής με νέες υπερσύγχρονες τουριστικές υποδομές, όπως ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο με αντίστοιχες ξενοδοχειακές υποδομές, χώρους πολιτισμού και αναψυχής  εναρμονισμένα στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής του Δήμου Δελφών. Παράλληλα, βάσει του ολοκληρωμένου συντεταγμένου χρονικού προγραμματισμού βάθους τριετίας, θα αξιοποιηθεί το παγκοσμίως αναγνωρίσιμο brand name των Δελφών, έτσι ώστε η ευρύτερη περιοχή να αναδειχθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, στο πλαίσιο του καταστατικού του σκοπού, θα συμβάλει στη δημιουργία του business concept των έργων μέσω της βέλτιστης προβολής του brand name των Δελφών, καθώς και στην αδειοδοτική ωρίμανση των ακινήτων, έτσι ώστε αυτά να διατεθούν εν συνεχεία σε ιδιώτες επενδυτές, μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών. Απώτερος στόχος είναι η ένταξη των έργων στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3894/2010 περί Στρατηγικών Επενδύσεων (fast track), όπως ισχύει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά δύο δημόσιοι φορείς λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προκειμένου να επιτύχουν ένα κοινό σκοπό, ο οποίος θα έχει θετικό ποιοτικό και ποσοτικό αντίκτυπο τόσο για την τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει: «Η σημερινή μέρα είναι σημαντική. Μετά από εντατική εργασία και κοινή προσπάθεια από κοινού με τα στελέχη του Enterprise Greece δύο περίπου ετών (κατά τα οποία καταγράψαμε και ταξινομήσαμε την αξιοποιήσιμη ακίνητη περιουσία μας, καθώς και πιθανές συνέργειες με άλλους φορείς), φτάνουμε στην πρώτη επίσημη επικύρωση της συνεργασίας μας, στην προοπτική μιας στρατηγικής τουριστικής επένδυσης στο Δήμο Δελφών. Η θεσμική πλέον ανάμειξη του κατεξοχήν επενδυτικού φορέα της χώρας στο σχεδιασμό μας και η ανάληψη εκ μέρους του Enterprise Greece της κύριας ευθύνης για την ωρίμανση του έργου, προσδίδει στην περιοχή μας ένα σοβαρό πλεονέκτημα και διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ορθή ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών. Η εκτίμηση της διοίκησης του Enterprise Greece περί των καλών δυνατοτήτων του συγκεκριμένου σχεδίου στην διεθνή αγορά, που αποτελεί εξάλλου και το βασικό λόγο της συμμετοχής του, εξασφαλίζει σ’ εμάς την καλύτερη αφετηρία για να στηρίξουμε ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα με όλες μας τις δυνάμεις. Η παρουσία επιπλέον του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, κατά τη σημερινή υπογραφή του πρωτοκόλλου, συμβολίζει την άριστη συνεργασία μας και στο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά και την εναρμόνιση αυτού με τον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειάς μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου, επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός ολιστικού τουριστικού επιχειρηματικού σχεδίου (business concept) για τον Δήμο Δελφών και την τουριστική ανάπτυξη των δημοτικών και δημοσίων εκτάσεων στην περιφέρεια του Δήμου, έτσι ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτό τον στόχο άλλωστε έρχεται να εκπληρώσει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

—————————————————————————————————————————

  • Enterprise Greece

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

  • ENTERPRISE GREECE | 210 3355747,

e.skotidaki@enterprisegreece.gov.gr

  • Γραφείο Δημάρχου Δελφών

Τηλέφωνα: 2265350050-26-27

Fax: 2265350021

e-mail: mayoroffice@delphi.gov.gr

www.dimosdelfon.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.