Σε τροχιά επαναλειτουργίας το Χάνι της Γραβιάς

9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

 Η ενημέρωση από το Δήμο Δελφών αναφέρει

Υπογράφηκε από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γραβιάς κ. Γιάννη Γεωργίου η μισθωτική σύμβαση για τη λειτουργία του Χανίου της Γκαρβίας ως μουσείο.

Προκειμένου να καταλήξουμε με επιτυχία στο επιθυμητό από όλους, επιδιώξαμε μια πολυπλοκότερη προσπάθεια δύο ετών, η οποία ξεκίνησε με μια απολύτως διαφανή και ανοιχτή διαδικασία, η οποία έγινε γνωστή δια του Τύπου σε όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους και με την οποία δόθηκε μεγάλη χρονική περίοδο προετοιμασίας σε όλους, ενώ στην πορεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πλήθος γραφειοκρατικών και νομικών προσκόμβων, που μας τέθηκαν.

Η Χάνι της Γραβιάς επανεκκινεί πλέον δυναμικά τη λειτουργία της αποκλειστικά ως μουσειακό – εκθεσιακό χώρο, με σύμβαση που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου και το σκοπό της κατασκευής του.

Η Χάνι της Γραβιάς αποτελεί το εμβληματικό μουσείο της Δήμου Δελφών και εντάσσεται πλήρως στην στρατηγική ανάδειξη της ιστορικής ιστορίας της περιοχής μας (οι δρόμοι των 21). Σύντομα (εντός του 2018) με την πλήρη λειτουργία του Δικτύου των Δελφών (σύμπραξη του Δήμου μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας, για θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού), αλλά και την ολοκλήρωση του μουσείου υποδομής και την έναρξη του οικισμού Πανουργιά, Δήμος μας θα πραγματοποιήσει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα από τα πολλά που έχουμε ήδη προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

http://www.amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.