ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Υ.Δ.Α.Π.

 

Ο Δήμος Δελφών στεγνώνει οικονομικά και οδηγεί σε υποχρεωτική κατάρρευση με τεράστιες συνέπειες για όλους τους πολίτες του.

Η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ Α.Ε. με μια εσπευσμένη και βίαιη ενέργεια δέσμευσε χθες Δευτέρα 12/03/2018 όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου Δελφών εκβιάζοντας την εξόφληση ποσού άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για χρέη που η ίδια ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την παροχή αδιαμόρφωτου νερού στο Δήμο μας, που διακρίνονται σε δύο διαφορετικές περιόδους, ήτοι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 και ένα εκατομμύριο ευρώ έκτοτε και μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Και αυτό, αλλά και η ίδια η Ε.Υ.Δ.Α.Π. (Δεκέμβριος 2017) να διεκδικήσει με αγωγές, ωστόσο αξιοποιεί τα δικαιώματα που έχει παραχωρήσει ο νομοθέτης μέσω του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων και σκοπεύει να στρατολογήσει το Δήμο Δελφών πριν αποφασίσει ακόμα δικαστήρια.

Από την πλευρά μας, ο Δήμος Δελφών έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα νομικά μέσα. Σε πολιτικό επίπεδο, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συμπεριφορά ενός Ν.Π.Δ.Δ. όπως η Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ που υπονόμευε το Δήμο και τους 30.000 κάτοικους με τρόπο που δεν το πράττει ούτε η πιο κερδοσκοπική εταιρεία έναντι του κατώτερου πελάτη της.

Τα προνόμια της Ε.Υ.Δ.Α.Π. που προκύπτουν από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ισχύουν εδώ και δεκαετίες, ουδέποτε όμως διανοήθηκε ποτέ καμία διοίκηση να λειτουργήσει με αυτόν τον εκβιαστικό τρόπο έναντι ενός Δήμου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φωκίδας που αποτελεί τον κύριο τροφοδότη νερού της ίδιας εταιρείας. Ακόμη και όταν εισέπρατταν οι παλιές διοικήσεις της Ε.Υ.Δ.Α.Π. χρήματα από το Δήμο μας, αυτό γινόταν αποκλειστικά και μόνο μετά την έκδοση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και σε διαπραγμάτευση με τον Δήμο Δελφών ώστε αυτό να γίνει με τρόπο που δεν θα είναι καταστροφικός.

Επειδή το ζήτημα, επαναλαμβάνουμε, είναι καθαρά πολιτικό (το Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΠΑΓΙΩΝ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου πλήρως ελεγχόμενο από την κυβέρνηση) καλούμε άμεσα την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλους τους θεσμικούς παράγοντες να λάβουν άμεσα ξεκάθαρη θέση.

————————————————– —————————-

Ο Δήμαρχος Δελφών

Θανάσης Παναγιωτόπουλος

http://lamiastar.gr/topika-nea

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.