Επενδύει στα μονοπάτια ο Δήμος Δελφών

19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

 Ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δ. Δελφών

Υπογράφηκε στην Λαμία μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της “Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.” και του Δήμου Δελφών η “Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων”. Η σύμβαση αφορά την υλοποίηση υπηρεσιών συμβουλών για την ωρίμανση φακέλων μελέτης και χαρτογράφησης μονοπατιών στο Δήμο Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η στήριξη του Δήμου Δελφών από την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. για την δημιουργία του Μονοπάτι των μεγάλων αποστάσεων «Δελφικό ίχνος» (που θα αξιοποιήσει και θα συνενώνει και υφιστάμενες γνωστές διαδρομές, όπως το Ε4 Εττααλόφω – Δελφοί, το Μονοπάτι Δελφοί-Κορυκίων Άντρο και το αρχικό Μονοπάτι Κίρρα-Δελφοί), το Μονοπάτι του Εθνικού Αντιστατισμού (Σπηλιά Στρώμης – Γέφυρα Γοργοπόταμου), καθώς και πλέγματος μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής του κηρυγμένου Δελφικού Τοπίου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 50.000 ευρώ και θα καλυφθεί από το πρόγραμμα “Περιφερειακοί ΚΠΠ” της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης είναι 20 μήνες.

Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί την υλοποίηση ενός ακόμη βήματος του συνολικού σχεδιασμού που έχει προηγηθεί για την ανάδειξη των μονοπατιών και του φυσικού καλού του τόπου μας. Η δημιουργία του «Δελφικού Trail» λειτουργεί

σε λογική πρωτίστως αναπτυξιακή και είναι μια καινοτόμος ενέργεια που ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των ενδιαφερομένων για την εναλλακτική-περιπατητική τουριστική δραστηριότητα, οι οποίες αυξάνονται ταχύτατα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ταυτόχρονα, θα αναδείξουμε αποφαστικά το φυσικό πλούτο και την ιστορική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε όλη την προσπάθεια ο Δήμος μας συνεργάζεται επίσης με τις Κυβερνητικές Δήμους και ιδιαίτερα με το Δήμο Λαμιέων για την πορεία της Εθνικής Αντίστασης, την καταξιωμένη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», ενώ ειδικά για την Εθνική Αντίσταση έχει ήδη διατυπωθεί πρόθεση στήριξης από της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

http://www.amfissaface.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.