Αλλάζει την Κυριακή η ώρα

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Σε ισχύ την εορταστική περίοδο της Κυριακής 25 Μαρτίου η ώρα της ώρας, οπότε και οι δείκτες των ωρών από τις 03:00 θα μετακινηθούν στις 04:00 π.μ.

Ενδεχομένως, ωστόσο, είναι η τελευταία φορά που αλλάζει η ώρα, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται ήδη η κατάργηση της.

Σήμερα, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται από το νόμο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στις 01:00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς (GMT) να εφαρμόσουν τη θερινή ώρα και να επιστρέψουν στην χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στις 01:00 π.μ. ώρα Γκρίνουιτς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλλαγή ώρας δεν εφαρμόζεται από όλες τις χώρες. Η Ισλανδία δεν έχει υιοθετήσει το μέτρο για την αλλαγή ώρας. Λόγω της υψηλού γεωγραφικού πλάτους, η ανατολή και η δύση του ήλιου αλλάζουν πολλές ώρες κατά τη διάρκεια του έτους και η επίδραση της αλλαγής του ρολογιού κατά μία ώρα θα ήταν σχετικά μικρή.

Επίσης, η Ρωσία από το 2011 με πρόεδρικο διάταγμα έχει καθιερώσει τη Θερινή Ώρα της Μόσχας (+4 UTC) καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ η Τουρκία το Σεπτέμβριο του 2016 αποφάσισε τη σταθερή εφαρμογή της θερινής ώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην Ελλάδα, η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας ξεκίνησε το 1975.

Ίn.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.