Το EKO Acropolis Rally 2018 επιτέλους ξεκινά!

  Ιωάννα Φλώρου
: 29 Μαΐου 2018

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Ιουνίου με την προσθήκη και τρίτης ημέρας και με σημαντικές αναβαθμίσεις στο σχεδιασμό του.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, που αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας με συνδιοργανωτές το Δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με την υποστήριξη των Δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Θηβών, Μακρακώμης, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και του ΕΒΕ Φθιώτιδας.
Είναι ο τρίτος χρόνος μετά την επιστροφή του αγώνα στη Στερεά Ελλάδα με επίκεντρο τη Λαμία, σε ορισμένα από τα κλασσικά «ακροπολικά» χώματα – ενώ φέτος θα υπάρξουν και δύο ακόμα μεγάλες αναβιώσεις: της εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και της Υπερειδικής Διαδρομής στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου. Παράλληλα με τον 3ο γύρο του ERC, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος και τον 1ο γύρο του Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων για το 2018.
Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει συνολικό μήκος 867,72 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 237,89 είναι αγωνιστικά και αποτελούν τις 12 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Οι 15 ταχύτεροι οδηγοί του ERC στην Κατατακτήρια Διαδρομή της Πέμπτης 31/05, στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, θα επιλέξουν το ίδιο απόγευμα στο Service Park, στη Λαμία, τη θέση εκκίνησής τους στις Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής. Μετά την εκκίνηση στην Ακρόπολη (11:00) το πρωί της Παρασκευής 1/06, ο αγώνας θα ξεκινήσει με την Υπερειδική του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου (15:26) και θα ακολουθήσει η μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα, η Θήβα των 30,53 χλμ., στις 17:34.
Το Σάββατο 2/06 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν δύο φορές τον κύκλο των τριών Ειδικών Διαδρομών «Νέα Άμφισσα», «Δροσοχώρι» και «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα» νότια της Λαμίας, επιστρέφοντας ενδιάμεσα στο Service Park της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 13:52. Η Κυριακή 3/06 περιλαμβάνει επίσης δύο επαναλήψεις των ΕΔ «Γραμμένη» και «Δίβρη», δυτικά και βόρεια της Λαμίας, πριν την επιστροφή στην πόλη μας για τον τερματισμό στην Π.Ε.Λ. στις 15:04.
Η ράμπα αφετηρίας στους πρόποδες της Ακρόπολης θα υποδεχθεί το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου 2018, την πιο εντυπωσιακή λίστα συμμετοχών της πενταετίας η οποία περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5! Στην κορυφή των 34 πληρωμάτων -από 17 χώρες- που θα αγωνιστούν στον αγώνα του ERC βρίσκεται ο νικητής των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC -στις Αζόρες και στα Κανάρια νησιά- Alexey Lukyanuk. Θα έχει να αντιμετωπίσει τον τρις πρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes και μια σειρά εθνικών πρωταθλητών: τον τετράκις πρωταθλητή Ουγγαρίας Norbert Herczig, τον τετράκις πρωταθλητή Σλοβακίας και πρωταθλητή Πολωνίας Grzegorz Grzyb, καθώς και τον επίσης πρωταθλητή Πολωνίας Lukasz Habaj.
Στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, ο Δήμος Λαμιέων θα διοργανώσει παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης.
Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη
Αγαπητοί διαγωνιζόμενοι, αγαπητοί επισκέπτες,
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, σας καλωσορίζουμε για μία ακόμα φορά στη Λαμία και στο EKO Acropolis Rally 2018! Ο Δήμος Λαμιέων με περηφάνια γίνεται για τρίτη χρονιά ο οικοδεσπότης αυτού του συναρπαστικού και παγκοσμίως γνωστού αθλητικού γεγονότος και σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας στην πόλη μας.
Γεμάτο απαιτητικά χαρακτηριστικά και συναρπαστικές διαδρομές στα μαγευτικά βουνά της Ρούμελης, που το τοποθετούν στο καλεντάρι του ERC, αλλά και με ξεχωριστά events –εκκίνηση από την Ακρόπολη και Υπερειδική διαδρομή στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου – που ετοιμάστηκαν με μεράκι από την ΟΜΑΕ, το 64ο EKO Acropolis Rally θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω του για τρεις μοναδικές ημέρες στην καρδιά της Ελλάδας!
Ο Δήμος Λαμιέων, ως βασικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, μαζί με την ΟΜΑΕ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όλες τις τοπικές αρχές, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να προετοιμάσουμε τις υποδομές της εκδήλωσης. Ο μοναδικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε συμμετέχοντες και θεατές ένα συναρπαστικό θέαμα.
Ως Δήμαρχος Λαμιέων και φανατικός οπαδός του EKO Acropolis Rally, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την, σημαντική για τη χώρα, διοργάνωση θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε ευχάριστη τη διαμονή σας στον τόπο μας. Σας καλωσορίζω για μία ακόμη φορά στη Λαμία και σας εύχομαι έναν ασφαλή, επιτυχημένο και θεαματικό αγώνα!
Το EKO Acropolis Rally 2018 επιτέλους ξεκινά!

https://tvstar.gr/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.