“Στα κάγκελα” για το ΤΕΙ!

July 3, 2018

Τη σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Δελφών μέσω Δελτίου Τύπου που εξέδωσε προκαλούν οι εξελίξεις αναφορικά με την επαναχάραξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα κι ειδικότερα στο Δήμο Δελφών.


Διαρροές του Υπουργείου Παιδείας προς τον Τύπο φέρουν όχι μόνο να απορρίπτεται το “σχέδιο Πανούση” για την ίδρυση του “Δελφικού Πανεπιστημίου” Στερεάς Ελλάδας, αλλά να τριχοτομείται και το υπάρχον ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα να εξαφανίζεται το τμήμα ΔΟΕΠΤΜ που εδρεύει στην Άμφισσα. Μάλιστα, ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος συγκαλεί έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, ώστε να καθοριστεί η στάση των τοπικών φορέων απέναντι στις προδιαγραφόμενες δυσμενείς εξελίξεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει ο Δήμαρχος Δελφών έχει ως εξής:
«Casus Belli» για το Δήμο Δελφών η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει το Δήμο Δελφών έξω από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης
Δημοσιεύτηκε σήμερα ανεπίσημα σε ιστοσελίδα του χώρου της εκπαίδευσης το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το διαμελισμό του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ε.Κ.Π.Α. και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σχέδιο αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για το Δήμο Δελφών και ευρύτερα για την περιοχή μας. Αποκαλύπτεται μάλιστα ξεκάθαρα αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει εκ προοιμίου αποφάσεις και ακολούθησε μια εντελώς προσχηματική και παραπλανητική διαδικασία δήθεν διαβούλευσης.
Με το δημοσιευμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πετιέται με προκλητικό τρόπο στο καλάθι των αχρήστων η ομόφωνη τεκμηριωμένη πρόταση όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το «Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας», τη λειτουργία δηλαδή ενός Ανώτατου Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε μια Περιφέρεια, η οποία είναι η μοναδική της χώρας που δεν διαθέτει ανάλογη δομή.
Ειδικότερα ως προς το Δήμο Δελφών και το Παράρτημα της Άμφισσας, το δημοσιευμένο σχέδιο οδηγεί κατ’ ουσίαν στην πλήρη κατάργηση με ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο μας.
Όταν σύσσωμη η Στερεά Ελλάδα, Δήμοι και Περιφέρεια, εστιάζουμε με την πρόταση μας περί «Δελφικού Πανεπιστημίου» στην αξία και στη μοναδικότητα της
δικής μας περιοχής, η κυβέρνηση έρχεται να προτείνει το ακριβώς αντίθετο, παραβιάζοντας κάθε κανόνα λογικής και περιφρονώντας βάναυσα τον ιστορικό μας τόπο.
Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση αναθεώρηση του σχεδίου.
Καλούμε το Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου σε ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την αυτονόητη υποχρέωσή του να μην ψηφίσει σε καμία περίπτωση το πιο καταστροφικό από όλα τα νομοθετήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα να επιβάλει άμεσα, όπως έχει τη δυνατότητα, την τροποποίηση του δημοσιευμένου σχεδίου, ώστε να λαμβάνει πλήρη μέριμνα για τη Φωκίδα και για την περιοχή του Δήμου Δελφών.
Συγκαλούμε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούμε από όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το θέμα αυτό αποτελεί για τον κόσμο της περιοχής μας και για το Δήμο μας «casus belli» και ο καθένας είναι υποχρεωμένος σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες του.

www.amfissaface.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.