Στον Τσίπρα για το “Δελφικό Πανεπιστήμιο”

 

 


July 5, 2018

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρίσκεται, από χθες Τετάρτη, η επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Λουκά Υπερήφανου έπειτα από τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορά τη διεκδίκηση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της επιστολής παρατίθεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις ενέργειες της Π.Ε.Δ. και της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι ο δρόμος που έχει διαλέξει το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της αυτοδιοίκησης και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.


Ζητείται από τον Πρωθυπουργό να παράσχει την καθοριστική του συνδρομή για την άρση της αδικίας που υφίσταται η Περιφέρεια και να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα για την ίδρυση αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος κατέθεσε αίτημα συνάντησης «για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, που θα βασίζεται στην παροχή ίσων ευκαιριών, στην ισονομία και την ισοπολιτεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.
Παράλληλα, επιστολές εστάλησαν στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, όπως επίσης και στους Υπουργούς και βουλευτές που εκλέγονται στη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους επί του θέματος της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
«Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ιστορικές του ευθύνες και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ποιος υποστήριξε την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ποιος τάχθηκε κατά», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. κ. Υπερήφανος. Στα γραφεία της ΠΕΔ συνεδρίασε σήμερα και η Θεματική Επιτροπή Παιδείας της ΠΕΔ , υπο την προεδρία του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου . Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Λαμίας Γιάννης Ρούλιας , και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Αντωνίου και Γιώργος Σαγιάς . Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΕΚΠΑ , που προβλέπει τον διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς και τη συγχώνευση των τμημάτων του στα γειτονικά Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλίας . Η Θεματική Επιτροπή Παιδείας της ΠΕΔ, εξέφρασε την αντιθεσή της στο διαμελισμό του ΤΕΙ Στερεάς και αποφάσισε να ζητήσει απο το υπουργείο Παιδείας την επανεξέταση του σχεδίου.

www.amfissaface.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.