Φτωχότερος από σήμερα ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών….

Αυγ 22, 2018

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Συγγραφέας Σπύρος Πολίτης μέλος του «Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων».


Ο Σπύρος Πολίτης γεννήθηκε στο Οινοχώρι Γραβιάς. Άρχισε την εκπαιδευτική σταδιοδρομία του ως διδάσκαλος του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου της γενέτειράς του. Μετεκπαιδευόμενος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνωρίζοντας την γαλλική γλώσσα και Φιλολογία, επέτυχε να λάβει υποτροφία σε διαγωνισμό του Ι.Κ.Υ. Με αυτή σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Επιστήμες της αγωγής (Παιδαγωγικά-ψυχολογία – φιλοσοφία-Κοινωνιολογία κ.α.) κι έλαβε το ανώτατο Πανεπιστημιακό Πτυχίο.
Στη συνέχεια επιλέχτηκε από την UNESCO και στάλθηκε από τον ΟΗΕ στη leopolrille του Κογκό (kinschasa-Ζαΐρ) με σκοπό την οργάνωση Παιδαγωγικής Σχολής και την μόρφωση διδασκάλων. Μετά την επιτυχία της αποστολής αυτής επιλέχθηκε για άλλη ευρύτερου περιεχομένου αποστολή. Οικογενειακοί λόγοι επέβαλαν να μην αποδεχθεί αυτήν την πρόταση.
Υπηρέτησε ως καθηγητής Παιδαγωγικών στις Παιδαγωγικές Ακαδημίες Θεσσαλονίκης και Λάρισας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής. Υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στη Σχολή Νηπιαγωγών Χανίων και τέλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας ως το 1982 όπου συνταξιοδοτήθηκε.
Έργα του είναι:
1970 Α΄ Ο Εκσυγχρονισμός της παιδείας και η διαρκής εκπαίδευσις
Β΄ Η κατάρτισις Στελεχών δια την προστασίαν της παιδικής ηλικίας
1971 Το νηπιαγωγείον και η συμβολή του.
1981 Ψυχολογία του αναπτυσσομένου ανθρώπου
2010 Η ιστορία του Οινοχωρίου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.