ΗΜΕΡΙΔΑ «Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου- Η ασθένεια που απειλεί τα πλατανοδάση μας

 

Οκτώβριος 22, 2018

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Φωκίδας και το Δασαρχείο Άμφισσας, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» και ο Δήμος Δελφών, διοργανώνουν ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, που απειλεί με

εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα του πλάτανου και εμφανίστηκε πρόσφατα και στο Ν. Φωκίδας.
Η ημερίδα με θέμα: «Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου – Η ασθένεια που απειλεί τα πλατανοδάση μας» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Γραβιάς με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Δασολόγο Φυτοπαθολόγο κ. Παναγιώτη Τσόπελα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα».
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες, φορείς, υπηρεσίες, συλλόγους, εργολάβους Δημ. Έργων, υλοτόμους, επιχειρήσεις πώλησης και μεταποίησης προϊόντων ξύλου, αγρότες και τα Μ.Μ.Ε. της Φωκίδας, να παρακολουθήσουν την ημερίδα, καθώς απειλείται με εξαφάνιση ένα από τα σημαντικότερα δασικά είδη χλωρίδας της περιοχής, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της ασθένειας αυτής.

www.amfissapress.g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.