ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΑ ΔΙΑΚΕΙΑ 2019 !

 Δευ, 15/04/2019 – 16:17  

 Οι εκδηλώσεις της εορτασμού της τοπικής γιορτής «ΔΙΑΚΕΥΑΣΙΑ», σε μνήμη της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου, θα πραγματοποιηθούν στην Λαμία, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και η λειτουργία της λειτουργίας του νέου Μουσείου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το οποίο στεγάζεται στο οδό του δρόμου Οθωνος 47. Στην εκδήλωση θα χοροσταθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Ώρα 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης αξιωματικών στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στο Ιερό Ναό από εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Οι Αρχές και η Εκκλησία θα μεταβούν στην επίσημη εκδοχή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλυβά Μπακογιάννη), όπου θα εκφωνηθεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και η Εκκλησία, θα μεταβούν στην επίσημη διαδρομή στην Ανδριάδα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία όπου θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση βαρών από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φρουράς, Δήμαρχος Λαμιέων, Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθ.Διάκου Αθανάσιος Μαστροκώσταπουλος, Πρόεδρος Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου Μαρία Ματροκωστοπούλου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρτοτίνα Βασίλειο Κάππα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοτινών « Ο Αθ.Διάκος », Θεόδωρος Μαρτέκα Μετά την κατάθεση των ορφανών θα παραμείνει ένα λεπτό σιγή, θα ανακληθεί το Εθνικό Ύμνος και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το Μουσείο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.